Меню Меню
RU

ШКОЛА ГРИЛЯ. 2-й КЛАСС: кюфта из баранины в стиле Corolla

19.05.2014

Restorāna „VIESISTABA“ GRILA SKOLA sadarbībā ar „AMSERV MOTORS“ turpinās! Laipni lūdzam OTRAJĀ KLASĒ, ko vada šefpavārs RAITIS IVANOVS. Gatavojam uz grila vienu no populārākajiem ēdieniem Turcijā – jēra koftu. Šoreiz – Toyota Corolla stilā kopā ar Fattoush salātiem un piedalāmies īstā pavāru konkursā ar balvām no “Viesistaba Training“ un “Amserv Motors“. Grilējumu receptes veidotas saskaņā ar kādas no valsts īpašajām tradīcijām, kurā atrodas Toyota automašīnu rūpnīcas. Tādēļ tām piešķirti atbilstošo Toyota modeļu vārdi. Iepazīsim Toyota ģeogrāfiju ar prasmīgu pavāru palīdzību! Jēra koftu gatavojam par godu Arifiye rūpnīcai Turcijā, kas ir viena no visjaunākajām un vismodernākajām Eiropā un kurā tiek ražota jaunā Corolla un Verso.

Jēra kofta Corolla stilā
Šefs - Raitis Ivanovs

RECEPTE 4 PERSONĀM

Jēra kofta

  • 1 liels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 800 g jēra maltās gaļas (vidējā cena 10 EUR)
  • 1 tējkarote kumina(vidējā cena 1,40 EUR)
  • 1 tējkarote koriandra (vidējā cena 1,40 EUR)
  • Sāls, pipari – pēc garšas

Fattoush salāti

  • 300 g jaukto lapu salātu (vidējā cena 3 EUR)
  • 2 tomāti (vidējā cena 1 EUR)
  • 1 gurķis (vidējā cena 0,50 EUR)
  • 2 paprikas, dažādu krāsu (vidējā cena 2 EUR)
  • 1 sarkanais sīpols (vidējā cena 0,08 EUR)
  • 3 redīsi (vidējā cena 0,10 EUR)
  • 1 tējkarote kaltētu piparmētru (iepakojuma vidējā cena 1,40 EUR)
  • 10 g svaigu pētersīļu (vidējā cena 0,30 EUR)
  • 1 gab. lavaša (vidējā cena 1,80 EUR)

Salātu mērce

  • 1 tējkarote Dižonassinepju
  • 50 ml Ekstra Virgin olīveļļas
  • Svaiga citrona sula – puse citrona
  • Sāls, pipari, olīveļļa – garšas uzlabošanai

PAGATAVOŠANA

1. Vispirms sagatavo gaļu grilēšanai. Jēra maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, kuminu un koriandru. Ņem notīrītu sīpolu, ķiploku un pētersīļus, sīki sakapā. Pētersīļiem izmanto tikai lapiņas. Sakapātās sastāvdaļas pievieno gaļas masai un visu ar rokām sajauc kopā.

2. Izveidoto jēra gaļas masu ar rokām sadala 8 vienādās daļās un uzliek uz grilēšanai paredzētiem koka iesmiņiem, kas uz 30 min bijuši iemērkti ūdenī, – tādā veidā iesmi nepiedeg un grilētās koftas ir vieglāk noņemamas. Koftas nedaudz apslaka ar olīveļļu un liek uz grila.

3. Kamēr koftasgrilējas, ir laiks sagatavot Fattoush salātus un salātu mērci.

4. Lavašu sagriež lielākos gabalos un grilē pavisam neilgi, kamēr tas top kraukšķīgs. Lielā salātu bļodā to ar rokām saplēš mazākos gabaliņos. Būtiski ievērot, lai lavaša “grauzdiņi” ieklātos bļodas pašā apakšā, kas tiem vēlāk ļaus labāk “uzsūkt” dabīgo sulu no tomātiem un pārējām salātu sastāvdaļām.

5. Nelielos gabaliņos ar rokām saplēš salātu lapas, sagriež tomātu, gurķi, redīsus, sīpolu un dažādu krāsu paprikas, tām iepriekš izņemot sēklas un iztīrot vidiņus, – visu saliek bļodā, kurā tika ievietoti kraukšķīgie lavaša gabali.

6. Ieber bļodā vienu tējkaroti kaltētu piparmētru un 10 gramu kapātu svaigu pētersīļu lapiņu.

7. Kamēr gaļa turpina grilēties, gatavo salātu mērci. Nelielā bļodiņā ieliek vienu tējkaroti Dižonassinepju, pievieno 50 ml Ekstra Virgin olīveļļas, nedaudz sāls, piparu un pusi no citrona sulas – to visu sajauc ar koka karoti vai kuļamo slotiņu.

8. Sagatavoto mērci pārlej salātiem un rūpīgi samaisa.

9. Uz šķīvja izvieto salātus, šķīvja vidū uz salātiem uzliek grilētās jēra gaļas koftas.

10. Labu apetīti un veiksmīgu grilēšanu!

KONKURSS

IZMĒĢINI pagatavot šādus jēra koftu pats vai pati!

NOFOTOGRAFĒ to, kas sanācis, un līdz šā gada 26. maija pulksten12:00 nosūti uz e-pasta adresi amservmotors@gmail.com, ziņojumā norādot publicēšanai paredzēto savas „šefpavāru komandas“ vārdu un kontakttālruni, lai mēs varētu sazināties ar Jums veiksmes gadījumā.

MĒS PUBLICĒSIM iesūtītās fotogrāfijas AMSERV MOTORS Facebook lapā https://www.facebook.com/AmservMotors, un katrs varēs balsot par to konkrēto fotogrāfiju, kura patiks vislabāk līdz šā gada 28. maija pulksten 21:00. Tādēļ laikus jau organizējiet savas „šefpavāru komandas“ fanu pulciņu J

BALVAS saņems trīs visvairāk „ielaikotās“ iesūtītās fotogrāfijas (pēc mūsu lapas pārvaldības sistēmas datiem 28. maija vakarā). Bet tas nav viss – Grila skolas noslēgumā pirms Līgo svētkiem savu vērtējumu sniegs „Viesistaba“ šefpavāru žūrija un piešķirs trīs „Galvenās balvas“ nu jau profesionālā vērtējumā starp visu piecu klašu iesūtītajām fotogrāfijām!

Labu apetīti un garšīgu vasaru!

Tavs AMSERV MOTORS