Izvēlne Izvēlne
LV

Jaunais Hilux GR SPORT II ar iespaidīgu veiktspēju

01.11.2023

Leģendārā Toyota Hilux jaunā flagmaņa versija GR SPORT II ir paaugstinātas pārgājamības pikaps, kas pārliecinoši demonstrē vienā modelī veiksmīgi apvienotu iespaidīgu veiktspēju sarežģītos ceļa un bezceļa apstākļos, uzlabotu braukšanas komfortu un atraktīvu stilu. Hilux modelis šogad svin 55 gadu jubileju un ir viens no visvairāk pasaulē pārdotajiem pikapiem, bet tā vārds ir kļuvis par tādu pašu bezceļu auto zīmolu un leģendu vienlaikus kā Toyota Land Cruiser. Esošais Hilux jau ir 8 paaudzes modelis ar otro tā facelift, tāpat kā jaunā GR SPORT II versija ir jau otrā GR SPORT īpašā modeļa atjaunotne. Dubultkabīnes Hilux GR SPORT nodrošina pārliecinošu uzlabotas vadāmības un stabilitātes kombināciju ar klasē labāko piekabes vilktspēju (3500 kg) un paša auto kravnesību (1000 kg). Auto izstrādāts balstoties uz Toyota pieredzi startos Dakāras rallijā, kas būtībā ir uzskatāms par izturības reidu īpaši smagos bezceļa apstākļos. 

Svarīgākais tehniskajā ziņā – salīdzinot ar standarta Toyota Hilux, GR SPORT II ir būtiski palielināta gan priekšējā, gan aizmugurējā šķērsbāze – par attiecīgi 140 mm priekšā un 155 mm aizmugurē. Iespaidīgās bezceļa braukšanas spējas uzlabo no 29 līdz 30 grādiem palielinātais piebraukšanas leņķis un par 20 mm paaugstinātais klīrenss. Precīzā un jaudīgā bremžu sistēma var lepoties ar 17 collu bremžu diskiem priekšā un 15 collu aizmugurējiem diskiem līdzšinējo trumuļu vietā. Jebkurai automašīnai tās ir ļoti svarīgas izmaiņas konstrukcijā un jaunais Hilux GR SPORT II vadāmības un veiktspējas ziņā var droši tikt uzskatīts par patstāvīgu modeli.

Optimizētā vadāmība nodrošina pārliecinošu stabilitāti un mazina trokšņus no vibrācijām. Arī amortizatori un pārējās piekares komponentes kā arī bremžu sistēma ir pielāgota paaugstinātas veiktspējas modeļa specifikai un paredzamajiem lietošanas apstākļiem. Azartisku braukšanu, sportiskas sajūtas un bezceļu spējas GR SPORT II versija nodrošina bez mazākajiem kompromisiem salona komforta jomā, tāpēc tas būs ideāls dzīvesstila vai specifisku darbu veikšanai paredzēts auto, kura lietošana būs patīkama arī ikdienas braucienos gan laukos, gan pilsētā.

Toyota Hilux GR SPORT II 2024
Klikšķiniet uz mazā attēla, lai atvērtu lielos galerijas attēlus

Jaudīgais un laika gaitā pārbaudītais 2,8 litru dzinējs, kas Hilux klāstā tika ieviests 2020. gadā, mašīnai nodrošina atsaucību un vitalitāti neatkarīgi no apstākļiem. Dīzeļdzinējs attīsta 204 DIN ZS / 150 kW jaudu un 500 Nm maksimālo griezes momentu, un darbojas pārī ar sešpakāpju klasisko automātisko pārnesumkārbu.

Hilux GR SPORT II īpašais statuss demonstrēts arī salonā, kur izmantota un uzsvērta sporta modeļu stilistika. Stilīgu noskaņu interjerā rada melna, vienkrāsaina apdares krāsu gamma, kas papildināta ar sarkaniem akcentiem, piemēram, kontrastējoši sarkanām drošības jostām, kuru sūtība ir uzsvērt GR SPORT modeļu līnijas sportisko identitāti. Tāpat mašīnai ir transmisijas pārslēgi pie stūres, kas ļauj pārnesumus pārslēgt manuāli, un alumīnija pedāļi kā noslēdzošais akcents sportiskajā vidē. Eleganci piešķir un braucējiem augstu komfortu nodrošina perforēti sporta sēdekļi ar zamšādas un ādas apdari un sudraba krāsas šuvēm. Tie ne tikai uzlabo salona izskatu, bet arī nodrošina izcilu komfortu un nodrošina labāku sānu atbalstu virāžās vai samgos bezceļa apstākļos.

Hilux GR SPORT ir aprīkots ar jaunāko Toyota Smart Connect multimediju sistēmu un 8 collu skārienekrānu. Pieslēdzot sistēmai viedtālruni vai planšetdatoru, Apple CarPlay var izmantot bezvadu režīmā, bet Android Auto, pievienojot viedierīci ar vada savienojumu. Multimediju pakotnē ietilpst piekļuve mākoņpakalpojumā bāzētai navigācijas sistēmai, kas izmanto reāllaikā atjauninātu satiksmes informāciju precīzai un efektīvai maršruta plānošanai. Vienlaikus multimediju sistēmā ir arī iegultā navigācijas sistēma, ko var izmantot, ja nav tīmekļa pārklājuma un piekļuves datu mākonim. Papildu ērtības nodrošina visu programmatūras uzlabojumu vai atjauninājumu saņemšana bezvadu režīmā, izmantojot automobiļa datu sakaru moduli (DCM). Tas nozīmē, ka sistēmas atjaunināšanai nav nepieciešams automašīnu nogādāt servisa centrā. Tāpat sistēmu var izmantot, lai atjauninātu Toyota T-Mate/Toyota Safety Sense programmatūru.

Šobrīd plānots, ka jaunā Toyota Hilux GR SPORT II iepriekš pārdošana sāksies 2024. gada pirmajā pusē, bet pirmie GR SPORT II pie klientiem Latvijā nonāks 2024. gada otrajā pusē.