Izvēlne Izvēlne
LV

Jauns auto – jauni riteņi!

21.11.2020

Riepas ir būtiskākā komponente automašīnas saķeres nodrošināšanai ar ceļa virsmu. Saskaņā ar Latvijas Ceļu satiksmes noteikumiem no 1. decembra līdz 1. martam automobiļiem, kuru masa ir līdz 3,5 tonnām, obligāti jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām. Laikā no 1. oktobra līdz 1. maijam atļauts izmantot ziemas riepas ar radzēm.

Toyota ziemas riteņu piedāvājums

Ziemas riepu veidi

Bezradžu riepas – frikcijas vai lameļu tipa riepas, kas piemērotas mainīgiem un skarbiem ziemas apstākļiem (Baltija, Skandināvijas valstis). Atļautais braukšanas ātrums parasti nepārsniedz 170 km/h, un tas jāņem vērā, dodoties uz Eiropu, kur arī ziemas laikā braukšanas apstākļi nereti ļauj sasniegt ātrumu ap 200 km/h.

Bezradžu riepas maigākam ziemas klimatam (Centrāleiropas valstis). Atļautais braukšanas ātrums parasti ir līdz 190 km/h, bet iespējams arī līdz 240 km/h (dārgākiem riepu modeļiem).

Riepas ar radzēm – piemērotas skarbiem ziemas apstākļiem. Atļautais braukšanas ātrums – vidēji līdz 190 km/h, bet to īstenot ir grūti, jo ar šāda veida riepām lielā daļā Rietumeiropas valstu braukt ir aizliegts.

Radžojamas riepas – riepas ar radžu caurumiem, kur var iestrādāt radzes. Paredzētas skarbiem ziemas apstākļiem. Atļautais braukšanas ātrums – tāpat kā rūpnīcā radžotām riepām – līdz 190 km/h.

Atgādināsim, ka ziemas riepas protektora minimālajam dziļumam ir jābūt lielākam par 4 mm. Jaunas ziemas riepas protektora dziļums atkarībā no ražotāja un modeļa parasti ir 8-12 mm.

Izvēlies ērtības!

Toyota Tev piedāvā iespēju nelauzīt galvu par šiem jautājumiem un izvēlēties iespēju pie jauna Toyota auto iegādes komplektā ar to saņemt pārstāvniecības izvēlētas kvalitatīvas ziemas riepas, kas jau uzmontētas uz jauna Toyota oriģinālo vieglmetāla disku komplekta. Tavai jaunajai Toyota tad būs divi riteņu komplekti – ar vasaras un ar ziemas riepām. Mainoties sezonai riepas nebūs jābortē, bet tikai būs jāpārskrūvē riteņi.

Ja iegādāsies jaunu Toyota automobili ar ziemas riteņu komplektu, saņemsi:

  • Naudas un laika ietaupījumu;
  • Bezrūpīgu gadalaiku maiņu;
  • Kvalitāti un uzticamību;
  • Garantiju. 

Piedāvājums spēkā līdz 31.12.2020.

Īpašie piedāvājumi nav apvienojami un vienā reizē var izmantot vienu piedāvājumu. Uzzini vairāk pie mūsu Toyota pārdošanas vai pēcpārdošanas konsultanta!