Izvēlne Izvēlne
LV

Jaunais Toyota Highlander

13.11.2020

Lielākais pašuzlādes hibrīda SUV, kas pazīstams citos kontinentos Eiropā ir sen gaidīts jaunums. Patiesi plašs un ērti transformējams septiņvietīgs salons, kas aiz trešās sēdekļu rindas saglabā 241 litru bagāžas nodalījumu (ar nolocītām aizmugures sēdekļu rindām bagāžas nodalījuma ietilpība sasniedz 1909 litrus) ir tieši tas, kas vajadzīgs lielākām ģimenēm un izbraucieniem pie dabas. Būtiski, ka Highlander sevi piesaka kā premium auto, kas aprīkots ar pašām jaunākajām tehnoloģijām, kas to padara pievilcīgu korporatīvajiem klientiem, bet hibrīdtehnoloģiju pieejamība nodrošinās lielajam auto ļoti konkurētspējīgu degvielas patēriņu. Ar gandrīz piecus metrus (4966 mm) garo pilnpiedziņas auto un iespaidīgajiem 20” vieglmetāla diskiem jūs izskatīsities un būsiet neuzvarami gan uz asflalta, gan grants ceļiem jebkuros laika apstākļos un dzīves situācijās.

Rietumeiropā Highlander būs pieejams tikai tā hibrīdversijā – ar 248 Zs kopējo sistēmas jaudu un CO2 emisijām sākot no 149 g/km pēc WLTP testu protokola (skaitļi vēl var tikt precizēti). Vidējais degvielas patēriņš (WLTP) – sākot no 6,6 l/100 km kombinētajā ciklā. Braukšanas režīmu izvēle iekļaus ECO, NORMAL un SPORT režīmus, kas nodrošinās auto piemērotību ļoti mainīgiem ceļa apstākļiem. AWD-i pilnpiedziņu nodrošinās hibrīdsistēmas aizmugurējie elektromotori. Auto ir izstrādāts uz jaunās Toyota GA-K platformas bāzes. Viena no lielākajām jaunā Highlander priekšrocībām – līdz 2 tonnām smagas piekabes (ar bremzēm) vilkšanas iespēja.

Visi jaunie Highlander būs aprīkoti ar jaunāko Toyota Safety Sense pakotni – pirmssadursmes sistēma (PCS) ar aktīvo piestūrēšanu, lai izvairītos no iespējamās sadursmes, kas aprīkota ar sensoriem gājēju noteikšanai dienā un naktī un velosipēdu noteikšanai dienas laikā, pilna diapazona adaptīvā kruīza kontrole (ACC) ar integrētu ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēmu (RSA), joslu izsekošanas palīgs (LTA), braukšanas joslas maiņas brīdinājuma sistēma (LDA) un automātiskais tālās gaismas (AHB).

Pirmie Toyota Highlander Hybrid modeļi Eiropas tirgos nonāks 2021. gada sākumā. Highlander papildinās Toyota SUV modeļu līniju, kur šobrīd tiek piedāvāts D segmenta RAV4, C segmenta C-HR, kā arī B segmentā nākošajā gadā gaidāms jaunums – Yaris Cross.