Izvēlne Izvēlne
LV

Amserv Nano kapsula. Dabas elpa tavam auto!

14.10.2020

Lai ziedi nenovīstu, tiem ir nepieciešams ūdens, taču ir kāds zieds, kas ūdeni pats atgrūž. Tas ir lotosa zieds, kura lapas pārklātas ar īpaša, dabas dota vaska kārtiņu. Ūdens pilieniem, nonākot saskarē ar niecīgu virsmas daļu, tie spēj saglabāt apaļu formu un aizripo projām. Tā notiek pat tad, ja ūdens uz zieda tiek uzšļākts ar spēku — tas burtiski aizslīd no lapas.

Iedvesmojoties no šī brīnumainā zieda zinātnieki jau pirms daudziem gadiem ir radījuši vielas, kas atgrūž ūdeni. Tehnoloģijām pilnveidojoties, izstrādāti arvien jauni produkti. Viens no tiem ir nanopārklājums, kas ir vizuāli neredzams, videi draudzīgs, inovatīvs izstrādājums. Ar tā palīdzību tiek aizpildītas pat vissīkākās apstrādājamā materiāla poras un izveidota unikāla virsmas aizsardzība. Šādi apstrādāta virsma kļūst viegli kopjama, ūdeni un netīrumus atgrūdoša, aizsargāta pret skābju un sārmu iedarbību, antibakteriāla un ilgāk kalpojoša. Nanopārklājums nemaina izstrādājumu krāsu un nekādā veidā nekaitē to lietošanas funkcijām. Pateicoties šīm īpašībām nanopārklājumu izmanto visdažādākajās jomās – pakalpojumu sfērā, ražošanā, sadzīvē un arī autojomā. Automašīnām ar nanopārklājumu šobrīd jau apstrādā gan logu stiklus, gan riteņu vieglmetāla diskus, auto salona tekstilmateriāla daļas un arī visu virsbūvi.

Logu stikliem nanopārklājums rada plānu, acij neredzamu aizsargkārtu, bet precīzāk – tas aizpilda mikroskopiskākos virsmas nelīdzenumus un ūdens pilieniem vai netīrumu emulsijai vienkāršī vairs nav aiz kā "aizķerties", jo tiek izmainītas virsmas fizikālās īpašības. Ar nanopārklājumu apstrādāts auto vējstikls iegūst vairākas nozīmīgas priekšrocības: tiek izveidots aizsargājošs, netīrumus atgrūdošs, caurspīdīgs pārklājums, par 70% tiek samazināts logu šķidruma patēriņš, uzlabota stikla caurredzamība un ātrumā virs 80 km/h vairs nav nepieciešami logu tīrītāji, jo netīrumi no stikla „noslīd” paši. Uzklātais nano pārklājums savas funkcijas saglabā aptuveni pusgadu vai ilgāk atkarībā no laika apstākļiem un logu tīrītāju lietošanas inensitātes. Turklāt nanao pārklājums atvieglo stikla kopšanu, ir vieglāk notīrīt apledojumu, stiklam ir daudz labāka caurredzamība, tumšā laikā no pretimbraucošajām auto gaismām neapžilbst acis.

Nereti uz ceļa veidojas situācijas, kad vējstikls tiek pēkšņi apšļākts vai arī nokrišņi ir tik spēcīgi, ka paiet vismaz viena sekunde, kamēr stikla tīrītāji atbrīvo vējstiklu no lielākās daļas ūdens. Ja auto ātrums ir 100 km/h, vienas sekundes laikā tiek nobraukti vidēji 30m, tātad, no brīža, kad stikls saņem ūdens šalti, līdz brīdim, kad logi tīrītāji to notrauc, 30m tiek nobraukti praktiski neredzot neko. Ja stikls apstrādāts ar nanopārklājumu, tas notīrās uzreiz un redzamība saglabājas nepārtraukti – palielinās gan brauciena drošība, gan vadītāja comforts. „Amserv Motors” servisā tiek izmantota Amserv Nano kapsula, kas ir īpaši „Amserv Motors” ilgāku testu un atlases rezultātā izveidots produkts, kas paredzēts vienas automašīnas vējstikla apstrādei. Pakalpojuma cena, iekļaujot uzklāšanu – 38 EUR, ieskaitot PVN. 

Piesaki pakalpojumu pa tālruni 67358005.