Izvēlne Izvēlne
LV

Nost ar smakām un kaitīgiem mikroorganismiem auto salonā!

28.05.2020

Šobrīd mēs pievēršam pastiprinātu uzmanību higiēnai, saskares virsmu tīrībai un dezinfekcijai. Lai arī personīgais, dienesta vai nomas auto ir viens no drošākajiem pārvietošanās līdzekļiem paugstinātas infekciju izplatības riska apstākļos, nereti tieši auto salonā mēdz uzkrāties visdažādākā veida patogēni, sēnītes, putekļu ērcītes, ziedputekšņi un dažādas mikrodaļiņas, jeb putekļi.

Mainoties laika apstākļiem un gaisa temperatūrai ar laiku sāk izplatīties nepatīkamas smakas, kas nāk gan no ventilācijas sistēmas, gan no salona un sēdekļu apšuvuma. Ja nejauši gadās izliet salonā kādu no šķidriem pārtikas produktiem – tas ar garantiju jau tuvākajā laikā rezultēsies jaunā un nepatīkamā smaku buķetē. Smakas rada galvassāpes tiešā un pārnestā nozīmē un var padarīt auto lietošanu par īstām mocībām, bet pašrocīga salona tīrīšana ne vienmēr palīdz, jo nelikvidē pašu smaku ķīmiski-fizikālo cēloni. Mūsu profesionālā servisa komanda zin kā vislabāk cīnīties par salona tīrību un braucēju drošību! Vislabākie rezultāti vienmēr būs kompleksiem risinājumiem, ietverot salona gaisa filtra regulāru maiņu, pilnu automašīnas salona ķīmisko tīrīšanu un pēc tās sekojošu salona telpas apstrādi ar ozonu, izmantojot īpašu auto dezinfekcijai un smaku noņemšanai paredzētu ozona ģeneratoru (ozonēšana). Labā ziņa, ka bieži teicamu un tūlītēju rezultātu var iegūt jau tikai ar filtra nomaiņu un ozonēšanu vai arī tikai ar ozonēšanu, ja automašīnas salona gaisa filtrs vēl ir darba kārtībā un salons nav fiziski netīrs vai nav redzami būtiski plankumi no izlijušiem šķidrumiem.

Jāatgādina, ka arī auto ventilācijas un klimata sistēmām nepieciešama regulāra tehniskā apkope. Salona filtrus ieteicams nomainīt katrā tehniskās apkopes reizē, jo pēc 15 000 km filtrs kļūst netīrs. Pirmās pazīmes, kas liecina, ka salona filtrs jānomaina, ir pastiprināta logu svīšana, gaisa plūsmas un dzesēšanas intensitātes samazināšanās. Arī tad, ja ārēji nav jūtami nekādi traucējumi, klimata sistēmu ieteicams pārbaudīt pirms vasaras sākuma vai tālāka ceļojuma, jo ar laiku samazinās freona daudzums un pēc ziemas vai ilgākas auto dīkstāves var atklāties nepamanāmi defekti.

Reizē ar salona filtra maiņu ieteicams auto salonu apstrādāt ar ozonu, tādējādi likvidējot smakas, kukaiņus un sliktās baktērijas, pelējuma sēnītes un citus patogēnus, kuru klātbūtne var izraisīt pat veselības traucējumus (alerģijas, saaukstēšanās sindromus). Ozons ir bezkrāsaina, ūdenī šķīstoša gāze ar specifisku smaržu, tai piemīt izteikta antibaktericīda iedarbība, tādēļ mikroorganismi tiek iznīcināti (oksidēti), neatstājot kaitīgas nogulsnes apstrādātajā vidē. Turklāt ozons ir drošāks un dabai draudzīgāks nekā citi antibaktericīdi, jo pēc tā izmantošanas tas sadalās par parastu skābekli. Gāze spēj iekļūt pat vissīkākajās spraugās, kas tradicionālajiem tīrīšanas līdzekļiem nav sasniedzamas. Būtiskākais – ozona lietošana nevis nomāc smakas, bet likvidē to cēloni! 

Ozona izmantošanas priekšrocības:

  • Likvidē pārtikas produktu radītās smakas
  • Lividē dzīvnieku un fizioloģisko vielu radītās smakas
  • Ekoloģiski tīrs produkts/ tehnoloģija
  • Neatstāj pēdas pēc lietošanas
  • Drošs pie pareizas lietošanas
  • Derīgs arī kā līdzeklis auto salona dezinfekcijai

Salona apstrāde ar ozona gāzi aizņem aptuveni vidēji divas stundas laika. Apstrādes rezultāts saglabāsies aptuveni pusgadu. AUTO SPA akcijas laikā (līdz 31.08.2020.) īpašā cena par pakalpojumu “Amserv Motors” Toyota autoservisā Rīgā, Krasta ielā 3 – 34,99 EUR ar iekļautu pievienotās vērtības nodokli (PVN). Cena un akcijas nosacījumi var tikt mainīti bez iepriekšēja brīdinājuma un tajā nav iekļautas salona gaisa filtra nomaiņas izmaksas, kas var atšķirties atkarībā no automašīnas modeļa un izlaiduma gada. 

Auto tīrīšanas pakalpojumi ”Amserv Motors” servisā pieejami pēc iepriekšēja pieraksta. Pierakstu var veikt pa tālruni 67358005 vai izmantojot saiti uz tiešsaistes servisa pieteikuma formu http://bit.ly/servisapieteikums