Izvēlne Izvēlne
LV

”Amserv” soļo apkārt Latvijai

20.02.2018

Kopš šī gada 2. janvāra Amserv Grupas Latvijas uzņēmumu darbinieki iesaistījušies fonda ”1836” organizētajā projektā ”Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!”. Projekta mērķis – par godu Latvijas simtgadei 1836 km garo mūsu valsts robežu noiet kājām. 

Katru reizi ceļā dodas divu līdz četru cilvēku komanda, un vidēji vienā reizē tiek noieti 25 km. Līdz 1. jūnijam pieveikti jau 42 posmi un kopējais noietais attālums kopš iesaistīšanās projektā pārsniedzis 1070 km. Lai uzskaite būtu precīza, tiek izmantota uzņēmuma “Mapon” speciāli izstrādāta izsekošanas ierīce, kas palīdz skaitīt komandu noietos kilometrus un iezīmēt kartē pieveikto ceļu. 

Armands Vimba, Amserv Grupas Latvijas uzņēmumu vadītājs: ”Braucot auto, klausījos ”Radio 5” un izdzirdēju par šo lielisko projektu apiet apkārt Latvijai. Iedomājos, ka tā būtu laba iespēja komandas saliedētības gara stiprināšanai un veids, kā arī mēs varam piedalīties Latvijas simtgades sagaidīšanā. Piedāvāju šo ideju kolēģiem un saņēmu lielu atsaucību. Visi grib piedalīties.”

Atgādināsim, ka viss Latvijas apsoļošanai paredzētais ceļš sadalīts četros simboliskos posmos: “Piejūras ceļš” – no Nidas līdz Ainažiem, “Ziemeļmeitas ceļš” – no Ainažiem līdz Mārkalnei, “Māras ceļš” – no Mārkalnes līdz Demenei, “Leišmalīte” – no Demenes līdz Nidai. Janvārī ”Amserv” komandu ceļš veda Igaunijas robežas virzienā gar Rīgas jūras līča labo piekrasti. Tā ir daļa no “Piejūras ceļa” posma, tālāk jau sākts “Ziemeļmeitas ceļš”.

Latvijas apsoļošanā piedalās AMSERV FINANCIAL SERVICES, AMSERV KRASTA, AMSERV LATVIJA, AMSERV LIEPĀJA, AMSERV MOTORS un LEXUS RĪGA KRASTA darbinieki.

Uzziņai:

  • Projekts ”Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!” uzsākts 2014. gadā. Projekta mērķis – izveidot vienojošu 1836 km garu tūrisma ceļu apkārt Latvijai, pa kuru to apiet, apbraukt vai aplidot. Projekta gaitā tiek iepazītas un izzinātas Latvijas kultūrvēsturiskās vērtības, veidota ceļošanas infrastruktūra ar naktsmītnēm, izklaides un atpūtas vietām. Tiks izveidots arī apraksts par Latvijas kontūras apceļošanu, iemarķēts ceļš un sniegti praktiski ieteikumi.
  • Amserv Grupa ir viens no lielākajiem automašīnu tirdzniecības un apkalpošanas uzņēmumiem Baltijā, ar 25 gadu pieredzi un 11 autocentriem Latvijā un Igaunijā. Autocentrs ”Amserv Motors” ir viens no Amserv Grupas pārstāvjiem Latvijā ar oficiālām Lexus un Toyota pārdošanas un servisa apkalpošanas tiesībām, bet Amserv Krasta – ar oficiālām Opel un Peugeot pārdošanas un servisa apkalpošanas tiesībām.

Plašāka informācija: Oļesja Haustova, Amserv Grupas uzņēmum Latvijā personāla daļas vadītāja. Tālrunis: 29423525.