Izvēlne Izvēlne
LV

TOYOTA HIBRĪDI AUDZĒ POPULARITĀTI EIROPĀ UN PASAULĒ

17.04.2017

Šā gada sākumā Toyota Motor Corporation kopējais kumulatīvais visā pasaulē pārdoto hibrīdauto skaits pārsniedza 10 miljonu vienību atzīmi. Jāatzīmē, ka desmitais miljons tika sasniegts rekordīsā laikā, jo 9 miljonu robeža tika pārsniegta vēl tikai pagājušā gada aprīļa mēnesī. Toyota hibrīdu "pionieris" – hibrīdauto Toyota Prius šobrīd ar 3 900 000 automašīnām tuvojas kopumā pārdotu vienību 4 miljonu robežai. "Amserv Motors" šobrīd piedāvā jau arī pašu jaunāko no Prius saimes – Toyota Prius Plug-In modeli. Visstraujākā hibrīdmodeļu pārdošanas izaugsme vērojama tieši Eiropā, kur salīdzinot ar pāgājušā gada pirmo ceturksni, Toyota Motor Corporation ir pārdevusi par 50% vairāk savu automašīnu ar hibrīddzinēju! Jāatzīmē, ka šogad Toyota ir sasniegusi 5% tirgus daļu Eiropā, palielinot savu automašīnu pārdošanas apjomus, salīdzinot ar 2016. gada pirmo ceturksni, par iespaidīgiem 11%.

Toyota Motor Corporation svin savu pārdošanas rādītāju ievērības cienīgu augšupeju arī Baltijas valstīs. Toyota šā gada martā ir vislabāk pārdotākais automobiļu zīmols – ar 1058 Baltijas valstīs pārdotiem automobiļiem, Toyota pārspēj jebkuru citu auto ražotāju. Salīdzinājumā ar pērnā gada martu Toyota pārdošanas apjomu Baltijā ir palielinājusi par 35,1%, pārdodot par 275 automobiļiem vairāk. Toyota ir palielinājusi savu tirgus daļu līdz 15,6%, kas to padara par visiecienītāko automobiļu zīmolu Baltijas valstīs šobrīd. Latvijā Toyota tirgus daļa sastāda 16,6% no kopējā jaunu automašīnu tirgus apjoma.

Visās trīs valstīs vidēja izmēra automobiļu vidū vispieprasītākais modelis bija Toyota Auris ar tirgus daļu Latvijā 16,7%. Cieši Auris seko Toyota Corolla – nākamais iecienītākais C segmenta modelis. Latvijā viena trešā daļa Auris modeļu tiek izvēlēti ar hibrīddzinēju.

Toyota, piedāvājot nozarē plašāko hibrīdu klāstu – 7 modeļus, – joprojām ir apņēmusies radīt aizvien labākus automobiļus un samazināt savu ietekmi uz apkārtējo vidi. Ir aprēķināts, ka 10 miljoni Toyota Motor Corporation izgatavoto hibrīdu, kas šodien brauc pa pasaules ceļiem, ir palīdzējuši samazināt CO2 izmešu daudzumu par 77 miljoniem tonnu.

Foto no Toyota Motor Corporation publicitātes materiāliem.