Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota gatavojas iepazīstināt ar jaunu, viesmīlīgu taksometra konceptu

09.11.2013

Lai Japānas pilsētu ielas padarītu vizuāli košākas, kompānija Toyota Motor Corporation (TMC) radījusi jaunu japāņu taksometra konceptu JPN Taxi, kas idejiski balstīts, ievērojot japāņu viesmīlības tradīcijas. Pasaules pirmizrādi jaunais koncepts piedzīvos Tokijas autošovā, kas notiks no š.g. 20. novembra līdz 1. decembrim.

Toyota YAP TAXI concept @ Tokyo 2013
Klikšķiniet uz mazā attēla, lai atvērtu lielos galerijas attēlus

Jauno taksometra konceptu raksturo plašums un ērtības – auto ir ļoti ērti iekāpt un izkāpt, salons ir komfortabls un plašs. Īpaši piedomāts par bērnu un gados vecāku pasažieru ērtībām – lielās elektriski darbināmās, slīdošās durvis un līdzenā salona grīda ļauj bez problēmām iekāpt/izkāpt un iekārtoties sēdvietā. Salona interjers ir mājīgs, veidots pēc atvērtā plānojuma principa, visas piedāvātās funkcijas ir viegli saprotamas un vienkārši lietojamas. JPN Taxi darbinās jaunākās paaudzes ekonomiskā sašķidrinātās naftas gāzes (LPG) hibrīda sistēma ar izcilu, videi draudzīgu sniegumu. Taksometrā ir 5 vietas (ieskaitot vadītāju), tā garums ir 4350mm, platums 1695mm, augstums 1700mm, riteņu bāzes garums 2750mm.

Kopumā viss jaunā taksometra veidols rada priekšstatu par viesmīlību un laipnību, kas lieliski apvienojas ar universālajiem dizaina principiem un modernajiem izteiksmes līdzekļiem, kas izmantoti šajā auto. Brauciena laikā pasažieri var vērot lielu monitoru, kas informē par brauciena maršrutu, braukšanas maksu u.c. Tāpat brauciena laikā iespējams pielāgot gaisa kondicionēšanas un apgaismes funkcijas atbilstoši pasažieru vēlmēm. Savukārt taksometra vadītāja ērtībai izveidots īpaša dizaina vadības panelis un mērinstrumenti.

JPN Taxi ir izstrādāts saskaņā ar Japānas Zemes, infrastruktūras, transporta un tūrisma ministrijas noteiktajām vadlīnijām par brīvi pieejamiem autobusiem un taksometriem, kas paredzēti reģionālajām vajadzībām.

Tokijas autošovā gaidāmi arī citi TMC jaunumi, kas pasaulei tiks demonstrēti pirmo reizi. Te būs Toyota FCV (Fuel Cell Vehicle) konceptauto, kas darbināms ar degvielas šūniņu dzinēju, Toyota FV2 (Fun Vehicle 2) – vienvietīgs transportlīdzeklis, kura vadība atkarīga no cilvēka kustībām (līdzīgi kā segvejam) un kas spēs mainīt krāsu, un divi nākamās paaudzes ietilpīgu minivenu koncepti Voxy un Noah.