Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota GT86 sportiskā kupeja atzīta par žurnāla TopGear gada auto

10.12.2012

Kad Toyota pieņēma lēmumu par modeļa GT86 radīšanu, kā galvenā prioritāte tika izvirzīta šī auto spēja sniegt pilnīgu autovadīšanas prieku. Šis vadmotīvs palīdzēja sportiskajai kupejai iegūt vispasaules atzinību un šogad decembrī saņemt arī prestižā autožurnāla TopGear piešķirto nomināciju – Gada auto 2012.

Toyota GT86
Klikšķiniet uz mazā attēla, lai atvērtu lielos galerijas attēlus

Jaunā GT86 dizains un uzbūve

Toyota GT86 salons
Klikšķiniet uz mazā attēla, lai atvērtu lielos galerijas attēlus

GT86 interjera dizains un pilota darba vieta

Toyota GT86 par savu personīgo Gada auto izvēlējās arī raidījuma TopGear vadītājs, pazīstamais autožurnālists Džeremijs Klarksons (Jeremy Clarkson), turklāt GT86 ieguva arī nomināciju TopGear Gada kupeja. Galarezultātā GT86 sevi apliecinājis kā viens no pārsteidzošākajiem 2012. gada jauno auto modeļiem. Arī, salīdzinot pēc cenām, GT86 ir ieguvējs, jo pieejams plašam klientu lokam, kas iepriekš nevarēja atļauties iegādāties eksotisku superauto tikai pārmērīgi augstās cenas dēļ.

Čārlijs Turners (Charlie Turner), TopGear redaktors: „Iegūt tik augstu TopGear atzinību ir fantastisks sasniegums. Šogad tieši GT86 ir pārspējis jebkuru citu modeli, piemēram, tādas eksotiskas automašīnas kā McLaren MP4-12C, Porsche 911 Carrera S un Lotus Exige S.”

Savukārt autosporta redaktors Olivers Meridžs (Oliver Marriage) uzsvēra, ka, lai arī GT86 ir nedaudz lēnāks, vadāmības ziņā tas ir ļoti spēcīgs konkurents: „Uzņemt ātrumu ar GT86 vienkārši ir bauda.”

TopGear vērtējumu žurnālists Sems Filips (Sam Philip) papildinājis ar šādiem vārdiem: „Šī ir mana izvēle, ja vēlos iegūt patīkamus drebuļus, vadot auto. Laba vadāmība, patīkami parocīga ātrumu pārslēgšana un jaudīgs dzinējs. Jūs varat bez bažām vadīt šo auto, nebaidoties kādā brīdī atjēgties ar to ezera dzelmē...”

GT86 ir otrā Toyota automašīna, kas izpelnījusies TopGear augstāko atzinību. 2005. gadā Gada auto tituls tika piešķirts pilsētas auto Aygo, kas goda pjedestālu kopīgi dalīja ar Bugatti Veyron.

Lasiet vairāk TopGear portālā:
http://www.topgear.com/uk/car-news/jeremy-clarkson-car-of-the-year-toyota-gt86-2012-12-7