Izvēlne Izvēlne
LV

Jaunais Auris Eiropas tirgiem tiks ražots Lielbritānijā

06.11.2012

Ar vērienīgu ceremoniju š.g. 5. novembrī tika atklāta jaunā Toyota Auris ražošanas uzsākšana Lielbritānijā, Burnastonas rūpnīcā. Plānots, ka jaunais Auris kļūs par stratēģiski svarīgāko Toyota modeli Eiropas tirgū tieši ģimenēm paredzēto auto segmentā. Ražošanas uzsākšanai Toyota Burnatsonas rūpnīcā investējusi ap 185 miljonus sterliņu mārciņu un izveidotas 800 jaunas darbavietas. Arī turpmāk visi jaunie Auris modeļi tiks izgatavoti tieši šajā rūpnīcā, tostarp arī Auris Touring Sports modelis, kura ražošanu plānots uzsākt nākamajā gadā.

Jaunā Auris, kā arī Verso un RAV4 mājaslapa ir apskatāma šeit!

Jaunais Auris un Auris Touring Sports tiks ražoti līdztekus jau ražošanā esošajiem Toyota Avensis un Avensis Wagon modeļiem. Kopš 1992. gada, kad Burnastonas ražotne sāka darbu, kopumā saražots vairāk nekā 3.25 miljoni Toyota markas automašīnu, no kurām lielākā daļa paredzēta Eiropas tirgum. Auris un Auris Touring Sports tirgū tiks piedāvāti ar trīs veidu dzinējiem – ar benzīnu, dīzeli vai pilna hibrīda versijā. Burnastonas rūpnīca šobrīd ir Eiropā pirmā auto ražotne, kas uzsāka hibrīdauto ražošanu – konkrēti ar Auris Hybrid modeli 2010. gadā. Turklāt Burnastonas rūpnīca ir pirmā Toyota ražotne, ko pamatoti var dēvēt par ekoloģisku rūpnīcu, jo tieši šajā uzņēmumā Toyota veikusi apjomīgas investīcijas vēl efektīvākai vides aizsardzībai, ievērojami samazinot kaitīgo izmešu un atkritumu apjomu un padarot vēl efektīvāku energoresursu izlietojumu.

Svinīgo pasākumu apmeklēja vairākas augstu stāvošas personas, kuru vidū bija arī Lielbritānijas uzņēmējdarbības ministrs Vinss Keibls (Vince Cable). Viņš aicināja Toyota turpināt investīcijas Lielbritānijas rūpniecības attīstībā. Vinss Keibls: „Jaunā Auris ražošanas uzsākšana iezīmē vēl kādu būtisku notikumu – šogad aprit 20 gadi kopš Toyota uzsākusi automašīnu izgatavošanu Lielbritānijā. Auto industrija ir ļoti svarīga Lielbritānijas rūpnieciskās attīstības sastāvdaļa un tai ir stratēģiska nozīme. Mēs vēlamies tālāk attīstīt šo nozari, savstarpēji sadarbojoties un atbalstot dažādas ar to saistītās jomas.”

Savukārt Toyota Motor Europe (TME) prezidents un izpilddirektors Didjē Leruā (Didier Leroy) uzsvēra Lielbritānijas lielo nozīmi Toyota plānos attiecībā uz transportlīdzekļu ražošanu un piegādi Eiropā. Didjē Leruā: „Jau 20 gadus mēs ieguldām nozīmīgas investīcijas arvien plašākām attīstības iespējām. Jaunais Auris ir viens no mūsu Eiropas stratēģijas plāniem un ar šo modeli ceram vēl vairāk nostiprināt savas tirgus pozīcijas Eiropā īpaši ģimenes auto segmentā. Mūsu partneri – auto ražotne Burnastonā un dzinēju rūpnīca Dīsaidā, sevi pierādījuši ar visaugstāko kvalitāti un efektīvu darbu. Tas ir ļoti svarīgi konkurētspējīga tirgus veidošanā.

Tonijs Volkers (Tony Walker), Lielbritānijas Toyota Motor Manufacturing (TMUK) izpilddirektora vietnieks: „Šī mums ir lieliska diena. Mums paveras arvien plašākas iespējas kļūt par vienu no spēcīgākajiem autoražošanas centriem visā pasaulē. Jūtamies pagodināti par Toyota augsto vērtējumu un uzticību mums.”