Izvēlne Izvēlne
LV

Automašīnas, mūzika, kafija un māksla „Amserv Motors” Baltajā naktī

15.09.2012

Piedāvājam aplūkot attēlu galerijas no mūsu kopīgās dalības 2012. gada Baltās Nakts projektā ar programmu „Auto uz paplātes“. Pateicamies visiem, kuri piedalījās nākotnes auto konstruēšanā un apciemoja mūsu autocentru 8. septembra vakarā un naktī!

Lai arī laukā valdīja tumsa, ko ik pa brīdim papildināja rudenīga lietus brāzmas, Rīgā tovakar, 8. septembrī, valdīja „Baltā nakts” – ikgadējs mūsdienu kultūras forums. Starp vairāk nekā 60 dažādiem projektiem, kas aptvēra dažādus mākslas veidus, apmeklētājus pie sevis aicināja arī Toyota un Lexus autocentrs „Amserv Motors”.

Ņemot vērā, ka šogad foruma „Baltā nakts” devīze bija „Uz paplātes”, arī „Amserv Motors” piedāvāja atbilstoši programmu ar nosaukums „Auto uz paplātes”. Ikviens, kas 8. septembra vakarā iegriezās salonā, varēja baudīt lielisku mākslas, auto un mūzikas kokteili patīkamā gaisotnē. Par mākslu rūpējas jaunā gleznotāja Alise Mediņa, piedāvājot nelielu, noskaņām bagātu gleznu izstādi ar Rīgas skatiem vakara stundās. „Rīga mani patiešām iedvesmo un te ir tik daudz burvīgu vietu, ko gleznot,” atzina jaunā māksliniece. Viena no viņas gleznām ar nosaukumu „Service Nr.11” vakara gaitā tika pārdota izsolē – to ieguva kāds kungs. Jāatzīmē, ka jaunā māksliniece var lepoties ar vairākām personālizstādēm. Vislabprātāk viņa glezno klusās dabas un ainavas. Līdzās gleznām varēja aplūkot arī „Amserv Motors” darbinieka, fotogrāfa – entuziasta Mārtiņa Bertrama fotogrāfijas, ko interesenti vēlāk varēja iegādāties par īpašām cenā,

Par auto gādāja paši „Amserv Motors” darbinieki, piedāvājot ikvienam apmeklētājam radīt savu auto uz paplātes – nākotnes vīziju, mākslas darbu, gan izmantojot uzlīmes auto detaļu izskatā, gan zīmējot. Pēc tam, ar īpašu kalkulatoru palīdzību, ikviens varēja noteikt paša radītā koncepta iespējamos tehniskos datus un uzzināt, kā, variējot auto parametrus, mainās tā cena, izmēri un ietekme uz apkārtējo vidi. Līdztekus klātesošie tika iepazīstināti ar jaunāko Toyota hibrīdauto – Toyota Yaris. Tāpat klātienē aplūkot varēja šī gada pasaulē apspriestāko un gaidītāko auto, sportisko Toyota GT 86.

Pasākuma muzikālās gaisotnes veidošana bija uzticēta grupai Melo M, kas vakara gaitā uzstājās uz skatuves ar četriem nelieliem koncertiem. Pazīstamais Latvijas čellu trio spēlēja gan klausītāju iecienītākos skaņdarbus, gan mazāk pazīstamas kompozīcijas. Savukārt par apmeklētāju možumu rūpējās kafijas meistari - baristas Ingemārs Dzenis no „InnocentCafe” un Gatis Zēmanis. Viņi uzbūra kafiju un dažādus kafijas dzērienus, kas lieliski noderēja gan miega aizbaidīšanai, gan nesteidzīgai baudīšanai vakara gaitā. Pasākuma vadības grožus savās rokās turēja Ufo. „Baltās nakts” pasākums autocentrā ilga līdz plkst 2 naktī, kad izskanēja pēdējie čellu akordi un viesi lēnām izklīda.

Foto: Jānis Vidmants