Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota GT86 un tās veidotāji saņem trīs izdevuma „Vehicle Dynamics International” apbalvojumus

05.05.2012

Viens no vadošajiem britu auto izdevumiem „Vehicle Dynamics International” (VDI) piešķīris trīs balvas Toyota jaunajai, sportiskajai kupejai GT86 un tās veidotāju komandai. GT86 ieguva nosaukumu kā VDI Gada auto. Vadošais inženieris Tetsuja Tada (Tetsuya Tada) un viņa kolēģis no Subaru Tošio Masuda (Toshio Masuda) saņēma Gada Dinamikas speciālistu goda nosaukumu. Savukārt visai Toyota darbinieku komandai tika piešķirts VDI Gada Dinamiskākās komandas nosaukumu.

Šos panākumus pēc VDI ekspertu žūrijas, kuras vidū bija inženieri, tehnologi un žurnālisti, vērtējuma Toyota sasniegusi, pateicoties ievērojamajai pieredzei sporta auto veidošanā, kas likta lietā, izstrādājot jauno GT86. Tāpat augstu novērtēta Toyota prasme radīt arvien uzticamākus un drošākus auto.

GT86 Lielbritānijas tirgū parādīsies šovasar (pasūtītāji to saņems no 1. jūlija) un savā veidā to var uzskatīt par ziņnesi, kas vēsta par Toyota atgriešanos pie sporta auto mantojuma vērtībām. Ikviena šī auto detaļa veidota tā, lai sniegtu autovadītājam patiesu braukšanas prieku. GT86 raksturo klasiskā aizmugures piedziņa un kompakts, viegls 2 litru „boksertipa” benzīna dzinējs. Kombinācijā ar zemo gravitācijas centru, zemo inerci un vieglo svaru auto sniedz patiesi nepārspētu tā vadīšanas baudījumu. Plānots, ka Latvijā, „Amserv Motors” salonā, jaunais GT86 būs iegādājams vasarā – jūlija vidū.

Kā norāda izdevuma VDI redaktors Grehems Hīps (Graham Heeps), šī vienkāršā pieeja arī ļāva GT86 iegūt Gada auto statusu. Savukārt Mats Džojs (Matt Joy), Autosporta preses asociācijas redaktors uzteica abu vadošo inženieru darbu: „Tada un Masuda ir radījuši automašīnu, par kuru autosporta entuziasti var būt sajūsmā. Ir beidzot atrasts līdzsvars starp teicamu saķeri un autovadīšanas prieku pie reāla ātruma.”

Ekspertu žūrija ir devusi mājienu visai Toyota kompānijai un tās prezidentam Akio Tojodu (Akio Toyoda) par jaunu dinamikas virzienu ieviešanu turpmākajos Toyota un Lexus modeļos. Žūrijas pārstāvis Fils Morse (Phil Morse) no ASV sacīja: „Veicot nelielu Toyota automašīnu apskatu, nav šaubu, ka galvenais vadmotīvs turpmāk būs izcilu tehnoloģiju apvienojums ar azartisku autovadīšanu.”

Vairāk par izdevuma „Vehicle Dynamics International” apbalvojumiem skatiet vietnē: www.vehicledynamicsinternational.com