Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota jaunie sporta auto GT86 piedalīsies 24 stundu izturības autosacīkstēs Nirburgringas trasē

12.04.2012

Divas jaunās, sportiskās Toyota GT86 kupejas pievienosies superauto Lexus LFA, lai trīs automašīnu sastāvā piedalītos autosacīkstēs leģendārajā Nirburgringas trasē Vācijā no š.g. 17. – 20. maijam. Automašīnas trasē pārstāvēs GAZOO Racing team komandu, kas 24 stundu izturības sacīkstēs Nirburgringas trasē piedalās jau kopš 2007. gada.

Paziņojums par GT86 dalību pasaulslavenajās autosacīkstēs bija daļa no Toyota un GAZOO savstarpējās sadarbības veicinošajiem pasākumiem, lai pievērstu lielāku motosporta cienītāju uzmanību un piesaistītu arvien jaunus autosacīkšu entuziastus. Lai sekmētu un atbalstītu jaunas autosporta cienītāju paaudzes veidošanos visā pasaulē, Toyota cenšas radīt automašīnas, kas atbilstu autobraucēju prasībām un vairotu autobraukšanas prieku.

Par GAZOO aktivitāšu 2012. gada devīzi izvēlēts sauklis „I Love Cars!” („Es mīlu automašīnas!”). Tādējādi auto entuziasti tiek aicināti sazināties cits ar citu ar dažādu autosporta pasākumu starpniecību.

Šī jau būs sestā reize, kad GAZOO Racing team piedalīsies 24 stundu izturības sacīkstēs Nirburgringas trasē. Divas Toyota GT86 sporta automašīnas trasē dosies kopā ar īpaši sagatavotu Lexus LFA modeli. Jāatzīmē, ka katras autosacīkstes ļauj vēl vairāk pilnveidot komandas prasmes un pieredzi, lai nākotnē radītu vēl izcilākus sporta auto.

Uzziņai: Toyota GT 86 ir kompakts, 2+2 sporta auto ar zemu smaguma centru un aizmugurējo piedziņu un priekšā iebūvētu 2 litru „boksera” tipa motoru. GT 86 ir īpašs ar savu dzinēju – tas ir pasaulē pirmais horizontāli opozitīvais D-4S četru cilindru „boksera” tipa 2 litru (1998 cm3) motors. Savu maksimālo jaudu – līdz 200 ZS, tas sasniedz pie dzinēja apgriezieniem 7000 apgr./min, bet maksimālais griezes moments 205 Nm tiek sasniegts pie 6600 apgr./min. Attiecībā uz motoru, Toyota ražotāji kopīgā attīstības programmā veiksmīgi sadarbojušies ar kolēģiem no Subaru un GT 86 dzinējs ir teicams abu sadarbības rezultāts.