Izvēlne Izvēlne
LV

Gada zaļākais ražotājs – Toyota, gada apvidus auto – Land Cruiser

24.03.2012

Autoražotāja Toyota centieni radīt videi arvien draudzīgākus un ekonomiskākus auto ir vainagojušies panākumiem. Lielbritānijas vadošais autoparku portāls Fleet News savā šī gada pasākumā Fleet News Awards 2012 piešķīris kompānijai titulu „Gada zaļākais ražotājs”. Šīs atzinības pamatā ir ne tikai Toyota plašais, videi draudzīgo hibrīdauto modeļu klāsts, bet arī uzņēmuma kopējā stratēģija, kas virzīta uz enerģijas un dabīgo resursu izmantošanas, atkritumu un emisijas samazināšanu. Piešķirot šo apbalvojumu, žūrija uzsvēra, ka Toyota ir kļuvusi par paraugu ne tikai citiem autoražotājiem, bet jebkurai ražošanas nozarei.

Līdztekus titulam „Gada zaļākais ražotājs” Toyota ieguva vēl vienu Fleet News atzinību – kategorijā „Labākais apvidus auto 4x4” par izcilāko gada auto tika atzīts Toyota Land Cruiser. Žūrijas komentārs bija lakonisks: „Land Cruiser ir perfekta izvēle visiem tiem, kas savu autoparku vēlas papildināt ar kārtīgu 4x4 darba zirgu. Tas vienlīdz labi noderēs gan bagāžas pārvadāšanai, gan piekabju vilkšanai pa jebkura veida ceļiem un bezceļiem. Turklāt zemās ekspluatācijas izmaksas šo auto padara jo īpaši pievilcīgu uzņēmējiem, kam svarīgs autoparkā esošo automašīnu lietderīgums un ekonomiskums.”

Toyota šogad sola vēl jaunus pavērsienus emisijas samazināšanā un auto  efektivitātes palielināšanā. Prius „saimi” paplašinās modelis Prius+  - Eiropā pirmais septiņvietīgais pilnais MPV hibrīds, kas savā klasē piedāvās labākos vides rādītājus. Tāpat klajā nāks Prius Plug-in modelis, kas aprīkots ar jaudīgākām akumulatora baterijām, kas ievērojami pagarinās ar elektrodzinēju nobraukto attālumu un ļaus vēl vairāk samazināt ekspluatācijas izmaksas.

Vasarā pasaules autotirgos sevi pieteiks Yaris Hybrid, kas pirmo reizi piedāvās savā klasē videi draudzīgāko un ekonomiskāko dzinēju, tā CO2 izmešu apjoms būs samazināts līdz 79 g/km.  Turklāt piedāvātās cenas un aprīkojuma attiecība solās būt patiesi patīkama plašam klientu lokam.

Evans Šeperds (Ewan Shepherd), Toyota/Lexus Autoparku servisa vadītājs: „Mēs esam patiesi lepni par saņemtajiem apbalvojumiem. Tie tikai apliecina to, ka mūsu centieni kļūt par videi draudzīgu uzņēmumu ir attaisnojušies. Mēs solām, ka jau tuvā nākotnē ne tikai paplašināsim savu hibrīdautomašīnu modeļu klāstu, bet turpināsim pilnveidot un ieviest tehnoloģijas, kas ļaus ražošanas procesu padarīt vēl videi draudzīgāku un ekonomiskāku, līdztekus ļaujot saviem klientiem saņemt arvien jaunus auto modeļus atbilstoši to vēlmēm.”

Uzziņai:  Fleet News Award ir ikgadējs Lielbritānijas vadošā autoparku portāla Fleet News rīkots pasākums, kura laikā tiek piešķirti apbalvojumi četrās galvenajās nomināciju grupās: Apbalvojumi autoparkiem, Apbalvojumi ražotājiem, Apbalvojumi piegādātājiem un Īpašie apbalvojumi. Toyota šogad saņēma atzinību nominācijās  Apbalvojumi autoparkiem („Gada zaļākais ražotājs”) un Apbalvojumi ražotājiem („Labākais apvidus auto 4x4”).