Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota izcilais sasniegums – 10 miljoni Eiropā ražotu auto

09.05.2016

 

  • Eiropā saražoti jau 10 miljoni Toyota automašīnu.
  • Lieliskais rezultāts sasniegts, pateicoties sešām automašīnu un trīs dzinēju rūpnīcām, kas izvietotas septiņās valstīs: Lielbritānijā, Turcijā, Francijā, Polijā Krievijā, Čehijā un Portugālē.
  • Patlaban Toyota Eiropas ražotnēs top: Auris, Auris Touring Sports, Yaris un tā hibrīda modeļi, Avensis, Corolla, Verso un Camry.

Šis pavasaris ir izcili veiksmīgs autobūves kompānijas Toyota ražotnēm Eiropā – saražoto automašīnu skaits ir sasniedzis 10 miljonus un šis skaitlis tika sasniegts 14. aprīlī. Tas nozīmē, ka praktiski trīs no katrām četrām Toyota automašīnām, kas pārvietojas pa Eiropas ceļiem, ir izgatavotas kādā no deviņām Toyota Eiropas rūpnīcām.

Pirmā Toyota Eiropā ražotā automašīna tika izgatavota 1971. gadā, portugāļu uzņēmējam Salvadoram Kaetano (Salvador Caetano) piederošajā rūpnīcā Portugāles pilsētā Ovarā. Šis pirmais modelis bija neviens cits kā Toyota Corolla – pasaulē vispārdotākais auto. Rūpnīca Portugālē darbojas joprojām un tagad tajā top Land Cruiser 70 modeļi Dienvidāfrikas tirgum.

Plaša Toyota automašīnu ražošana tika sākta 1992. gadā Lielbritānijā, kad darbu sāka uzreiz divas rūpnīcas – dzinēju ražotne Dīsaidā, Velsā, un auto rūpnīca Burnastonā, Derbišīrā, kur tapa plašam patēriņam paredzētais Carina E modelis. Tieši Carina E piedalījās Toyota Eiropas pārstāvju rīkotajās 10 miljonā auto svinībās Briselē, kur uz skatuves tā stājās līdzās Toyota jaunākajam lolojumam modelim C-HR, kura masveida ražošana tiks sākta šī gada nogalē. 

Līdztekus arvien pieaugošajiem ražošanas apjomiem Eiropā, Toyota parūpējusies par to, lai eiropieši saņemtu tieši savām vēlmēm, gaumei un vajadzībām atbilstošus auto, īpaši Eiropā labāk pārdoto auto segmentā. Piemēram, jaunākās Yaris, Auris un Avensis versijas ir izstrādātas EDD, Toyota dizaina centrā Francijā un tālāk pilnveidotas Toyota tehniskajā centrā Beļģijā. Savukārt Toyota C-HR ar savu atšķirīgo un iespaidīgo dizainu veidots, ņemot vērā tieši Eiropas klientu vajadzības.

Pagājušā gadā Toyota Eiropā saražoja 660 000 automašīnas no kopumā Eiropā pārdotajām 810 000 Toyota  un 64 000 Lexus automašīnām.

Uzziņai:

Toyota īpašumā esošās rūpnīcas:

  • Toyota Motor Manufacturing United Kingdom – ražošana sākta 1992. gadā divās rūpnīcās;
  • Toyota Motor Manufacturing Turkey – ražošana sākta 1994. gadā;
  • Toyota Motor Manufacturing France – ražošana sākta 2001. gadā;
  • Toyota Motor Manufacturing Poland – ražošana sākta 2002. gadā;
  • Toyota Motor Industries Poland – ražošana sākta 2005. gadā;
  • Toyota Motor Russia – ražošana sākta 2007. gadā.  

Toyota kopīpašumā ar sadarbības partneriem esošās rūpnīcas:

  • PSA Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech – ražošana sākta 2005. gadā.
  • Toyota Caetano Portugal S.A. – ražošana sākta 1971. gadā.