Izvēlne Izvēlne
LV

Norisināsies lielākās degvielas ekonomijas sacensības Latvijā

22.04.2015

Ikviens autovadītājs 30. maijā tiek aicināts pārbaudīt savas spējas braukt ekonomiski un piedalīties ikgadējā degvielas ekonomijas rallijā – EkoOrientēšanās. Dalībnieki aicināti pieteikties 6 sacensību klasēs gan ar savu auto, gan bez tā, izmantojot iespēju veikt 15 minūšu izbraucienu ar kādu no Toyota hibrīdauto.

EkoOrientēšanās ir aizraujošas piedzīvojuma sacensības, kas dalībniekus šogad aizvedīs uz dažnedažādām interesantām vietām Ziemeļkurzemē apmēram 300 km garā trasē, kur dalībnieku komandām būs jāveic 10 dažādi piedzīvojumu uzdevumi, lai iegūtu tālākā maršruta norādes. EkoOrientēšanās dalībniekiem jāievēro precizitāte, meklējot kontrolpunktus, aprēķinot savu vidējo ātrumu un laiku līdz sacensību laika kontroles punktiem, taču galvenā atšķirība no citiem rallijiem – visas trases garumā jādomā par ekonomisku auto vadīšanas stilu.

Sacensību dalībnieki ar saviem auto tiks ierindoti piecās sacensību klasēs atkarībā no auto degvielas tipa un auto pašmasas. Piektā sacensību klase šogad atvēlēta visa veida hibrīdautomašīnām. Šogad kā īpašs jaunums ir sacensību sestā jeb papildklase - Amserv Mini Ekorallijs, kas tiek nodrošināts kopā ar Amserv Motors autocentru. Šajā disciplīnā jebkuram dalībniekam būs iespēja izbraukt mini trasi 15 minūšu garumā ar kādu no Toyota hibrīdauto. Sacensību starts un finišs, kā arī Amserv Mini Ekorallijs norisināsies tirdzniecības centra Spice stāvlaukumā. Apbalvotas tiks pirmās trīs ekonomiskākās komandas piecās sacensību klasēs ar saviem auto, kā arī ekonomiskākie Amserv Mini Ekorallija dalībnieki. „Šogad mēs vēršam īpašu uzmanību uz pasākuma detaļām, cenšoties, lai ikvienam dalībniekam sacensības būtu labs sākums lieliskai vasarai. Kā vēl vienu jauninājumu varam minēt to, ka katrs EkoOrientēšanās dalībnieks saņems sertifikātu, par savu uzrādīto degvielas patēriņu,” saka pasākuma galvenie organizatori RTU studenti Kaspars Dobrais un Paula Dīriņa.

Vairāk informācijas par pasākumu, sacensību nolikumu un pieteikšanās anketas var atrast sacensību oficiālajā mājaslapā www.ekoorientesanas.lv. Pasākumu jau ceturto gadu organizē Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments. Ekonomisku braukšanu atbalsta sacensību lieldraugi t/c Spice un Amserv Motors.