Izvēlne Izvēlne
LV

Topošie automehāniķi “Amserv Motors” autoservisā sacentās par titulu “Riepu meistars 2015”

14.02.2015

  • Konkurss “Riepu meistars 2015” pulcē labākos topošos Rīgas Valsts tehnikuma automehāniķus.
  • Grūtākais uzdevums – pareizi veikta automobiļa riepas montāža maksimāli īsā laikā bez soda laika.
  • Tehnikuma pārstāvji augstu novērtē sadarbību ar “Amserv Motors”.

Šī gada 12. februārī autocentra “Amserv Motors” servisa telpās norisinājās Profesionālās izglītības kompetences centra “Rīgas Valsts tehnikums” (PIKC RVT) audzēkņu profesionālās meistarības konkurss „Riepu meistars 2015". Konkursā piedalījās 4 (četras) RVT un tehnikuma struktūrvienību komandas, no kurām 1.vietu ieguva PIKC RVT Auto nodaļas A2-2Gr. komanda Normunds Liuiķis, Iļja Sinkevičs un Deniss Minajevs (skolotājs Romualds Rimjans). 2.vietu ieguva PIKC RVT Limbažu teritoriālās struktūrvienības komanda Māris Viziņš, Emīls Kuzņecs un Bruno Jānis Ungurs (skolotājs Guntis Kaufmanis). 3. vietu ieguva PIKC RVT Krāslavas teritoriālās struktūrvienības komanda Edgars Bitēns, Dainis Fadins un Leonīds Labetskijs (skolotājs Guntars Jeminejs). Pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma diplomus un konkursa atbalstītāja „Amserv Motors” sarūpētās balvas.

Konkurss “Riepu meistars 2015” ir viena no tehnikuma audzēkņu profesionālo konkursu aktivitātēm. Šāda konkursa organizēšana palīdz veicināt sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādi, kā arī iepazīstina tehnikuma audzēkņus ar jaunākajām tehnoloģijām un nākamajiem darba devējiem. Lai dalībai konkursā izvēlētos labākos pretendentus līdz š.g. 6. februārim RVT organizēja atlases sacensības gan Rīgā bāzētajā Auto nodaļā, gan reģionos esošajās RVT struktūrvienībās, kur tiek apgūta automehāniķa un auto virsbūvju remontatslēdznieka profesija. Katras struktūrvienības komandā tika iekļauti tie četri audzēkņi, kas atlasē uzrādīja labākos rezultātus. Kopumā konkursā “Riepu meistars 2015” piedalījās pa vienai komandai no RVT struktūrvienībām un divas komandas no Auto nodaļas.

Konkursu veidoja divas daļas – teorētiskā un praktiskā. Teorētiskajā daļā ar testa palīdzību tika pārbaudītas dalībnieku zināšanas dažādos ar riepām un to montāžu saistītos jautājumos. Par katru pareizu atbildi tika piešķirts 1 punkts, bet paaugstinātas grūtības jautājumiem 5 punkti. Praktiskajā daļā topošajiem speciālistiem nācās apliecināt savas prasmes, veicot riepu montāžu. Šeit tika fiksēts uzdevuma izpildes laiks, par kļūdām uzrēķinot soda laiku. Piemēram, par sajauktām riepas pusēm varēja saņemt 30 sekundes soda laiku, bet par nepareizi izvēlētu spēku skrūvju pievilkšanā pat 75 sekundes soda laika. Individuāli labākās zināšanas uzrādīja Normunds Liuķis, saņemot 20 punktus, Māris Viziņš ar 14 punktiem un Leonīds Labetskijs ar 9 punktiem.

Konkursu vērtēja ekspertu komisija, kuras sastāvā bija konkursa atbalstītāju – darba devēju, profesionālo asociāciju deleģētie eksperti un profesionālās izglītības skolotāji. Konkursa dalībniekiem tika organizēta arī izzinoša mācību ekskursija pa “Amserv Motors” Toyota un Lexus autorizēto servisu un virsbūvju remonta cehu. 

Andrejs Stūris, RVT Auto nodaļas vadītājs: “Sadarbība ar “Amserv Motors” autocentru mūsu tehnikumam ir ļoti nozīmīga, jo audzēkņiem ir lieliska iespēja iepazīties ar servisa darbu realitātē un apgūt dažādas mūsdienu iekārtas un tehnoloģijas. Profesionāli automehāniķi vienmēr būs pieprasīti darba tirgū, tālab vēlamies sagatavot audzēkņus tā, lai pēc skolas absolvēšanas darba viņiem netrūktu.”

Uzziņai:

  • RVT realizē profesionālās vidējās izglītības programmas, kas dod iespēju iegūt trešo profesionālās kvalifikācijas līmeni, un papildus veic reģionālā vai nozares metodiskā centra, pedagogu tālākizglītības centra un ārpus formālās izglītības sistēmas iegūtās profesionālās kompetences novērtēšanas funkcijas. RVT izveidotas četras struktūrvienības: Krāslavas teritoriālā struktūrvienība, Balvu teritoriālā struktūrvienība, Limbažu teritoriālā struktūrvienība, Laidzes teritoriālā struktūrvienība. RVT ir daudzpusīgākais profesionālās izglītības kompetences centrs Latvijā. Tehnikumā šobrīd tiek īstenotas 39 akreditētas profesionālās izglītības programmas 14 atšķirīgās profesionālās vidējās izglītības programmu grupās, kā arī profesionālās pilnveides un tālākizglītības programmas. Tehnikumā mācās vairāk nekā 2000 audzēkņu.