Izvēlne Izvēlne
LV

Jaunais Toyota rallija auto GT86 CS-R3 gatavs debijai Pasaules rallija čempionātā

02.08.2014

Jau augustā Toyota jaunais rallija auto GT86 CS-R3 pirmo reizi debitēs Vācijas ADAC rallijā, kas ir devītās šī gada Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules rallija čempionāta organizētās autosacīkstes. Tiesa, šis CS-R3 modelis nepiedalīsies pašās sacīkstēs, bet tiks izmantots kā oficiālā „izlūkautomašīna” jeb “nullīte” katra posma drošības testu veikšanai.

Ar jaunā modeļa palīdzību tiks testēti dažādi ceļa virsmas segumi, lai pārbaudītu to gatavību Vācijas autorallijam, kas notiks 18 posmos, 272 km garumā laikā no š.g. 21. – 24. augustam. Pie CS-R3 stūres sēdīsies Izolde Holderieda (Isolde Holderied), divkārtējā sieviešu pasaules rallija uzvarētāja. Viņas pienākums būs arī izvērtēt auto sniegumu, lai varētu veikt pēdējās auto dizaina korekcijas atbilstoši starptautiskajiem R3 klases sacīkšu auto kritērijiem.

Toyota Motorsport (TMG) jaunā CS-R3 versija, kas izstrādāta uz daudzkārt godalgotās sacīkšu kupejas bāzes, iezīmē atgriešanos pie aizmugurējo riteņu piedziņas, kas zināmā mērā sasaucas ar Celica TA64 Twin-cam Turbo uzvarām 80.-tajos gados. Papildu tam TMG paplašinātā sacīkšu auto attīstības programma fokusējas uz auto masas samazināšanu, vēl lielāku drošību, uzticamību un brauktprieka palielināšanu. CS-R3 priekšrocības ir sešpakāpju sekvenciālā transmisija, aktīvais diferenciālis un uzlabota bremžu sistēma. FIA R3 klase pieļauj arī dzinēja modifikācijas uz divu litru boksera tipa dzinējiem ar jaudu 240 – 250 ZS, izmaiņas vadības programmatūrā un citas korekcijas.

Lēmums attīstīt sacīkšu automašīnas vēl vairāk uzsver Toyota iniciēto globālo tēmu „fun to drive, again” un tās atbalstu populārajam masu autosportam. CS-R3 cenas ziņā būs pieejams arī privātiem klientiem, kas vēlas piedalīties dažāda līmeņa sacensībās. Pirmie CS-R3 modeļi, kas paredzēti pārdošanai privātiem klientiem, tirdzniecībā nonāks 2015. gada pirmajā ceturksnī. Precīzas cenas tiks paziņotas pēc pēdējo izmaiņu veikšanas un saskaņošanas.