Izvēlne Izvēlne
LV

GRILA SKOLAS MEISTARKLASE: Amserv īpašais cūkas cepetis

14.06.2014

MEISTARKLASE Restorāna „VIESISTABA“ GRILA SKOLĀ sadarbībā ar „AMSERV MOTORS“. Pēc senas Igauņu receptes īpašo cūkas cepeti pagatavot māca šefpavārs RAITIS IVANOVS. AMSERV GRUPA ir Igaunijas uzņēmums – viens no lielākajiem automašīnu tirdzniecības un pēcpārdošanas pakalpojumu sniedzējiem Baltijā. Latvijā to pārstāv trīs autocentri – „AMSERV MOTORS“, „AMSERV KRASTA“ un „AMSERV LIEPĀJA“. Igaunija ir mūsu tuvākais kaimiņš ziemeļos, kā arī tirdzniecības un kultūras „tilts“ uz Skandināviju. Iepazīsim šoreiz kā Igauņi gatavo sātīgu un gardu gaļas ēdienu.

AMSERV īpašais cūkas cepetis
Šefpavārs – Raitis Ivanovs

RECEPTE 4 PERSONĀM

Cūkas pavēdere marinēta kvasā

  • 1 kg cūkas pavēdere (vidējā cena 4,25 EUR)
  • 1,5 l kvasa (vidējā cena 1 EUR)
  • 3 notīrītas ķiploka daiviņas
  • sāls
  • pipari
  • 1 rozmarīna zariņš

Kāpostu salāti

  • 1 kg balto kāpostu (vidējā cena 2 EUR)
  • 0,5 kg sarkano kāpostu (vidējā cena 2 EUR)
  • 0,3 kg Ķīnas kāpostu (vidējā cena 1.50 EUR)
  • laima auglis (vidējā cena 0,60 EUR)
  • 100 ml olīveļļas (vidējā cena pudelei 4 EUR)
  • sāls
  • pipari

Dekorēšanai

  • Balzamiko mērce (vidējā cena pudelei 3.20 EUR)
  • 1 rozmarīna zariņš
  • Dīgstu mix (vidējā cena 1.40 EUR)

PAGATAVOŠANA

1. Cūkas pavēderi sadala ar asu nazi vienādos gabaliņos – strēmelītēs.

2. Marinējamajā traukā gaļu pārkaisa ar sāli, pipariem, piegriež ķiploku, pievieno rozmarīna zariņu un to visu pārlej ar kvasu. Pirms grilēšanas gaļa jāmarinē ledusskapī 24 stundas.

3. Gaļas gabaliņus nosusina uz papīra dvieļa, pēc tam izvieto uz grila. Ik pa laikam gaļu pagroza, jo cūkas pavēdere tās tauku dēļ viegli var piedegt.

4. Kamēr gaļa grilējas, ir laiks gatavot salātus. Uz dēlīša smalki sakapā balto kāpostu, sarkano kāpostu un Ķīnas kāpostu – visu saber bļodā.

5. Sakapātos kāpostus ar rokām samīca, lai tie kļūst mīkstāki un no tiem izdalās sula. Pievieno olīveļļu, sāli, piparus un izspiež sulu no laima. Visu samaisa.

6. Porcionē salātus uz šķīvja, izmantojot apaļas metāla formiņas. Formiņas izvieto uz šķīvja, un tajās ar karoti sapilda sagatavotos salātus. Formiņu viegli noņem.

7. Blakus salātiem izvieto grilēto cūkas pavēderi. Noslēgumā dekorē šķīvi ar balzamiko mērcīti, dīgstiem un rozmarīna zariņu.

8. Labu apetīti!