Izvēlne Izvēlne
LV

GRILA SKOLAS 3. KLASE: Rozmarīna menca Avensis gaumē

26.05.2014

3. NODARBĪBA Restorāna „VIESISTABA“ GRILA SKOLĀ sadarbībā ar „AMSERV MOTORS“. Grilētu rozmarīna mencu Toyota Avensis gaumē gatavo šefpavārs ANDREJS MEIRĀNS. Šādi mencu pasniedz Lielbritānijā, kur Burnastonas rūpnīcā pirmā Toyota no konveijera noripoja jau 1992. gadā. Šobrīd tajā tiek izgatavoti Auris un Avensis modeļi. Burnastonas rūpnīca ir viena no videi draudzīgākajām autorūpnīcām pasaulē un par tās ļoti augstajiem tehnoloģiskajiem standartiem liecina fakts, ka daļa no tajā saražotajām Toyota automašīnām tiek eksportētas uz Japānu – pašas Toyota dzimteni.

Grilēta rozmarīna menca Avensis gaumē
Šefs – Andrejs Meirāns

RECEPTE 4 PERSONĀM

Sastāvdaļas

1 kg mencas filejas (vidējā cena 10 EUR)

800 g bekona (cūkgaļas krūtiņa, kas sagriezta plānās šķēlītēs, 8,50 EUR)  

300 g vārīti jaunie kartupeļi (vidējā cena 4 EUR par 1 kg  kartupeļu)

Sīpolmaizes bagete (0,90 EUR)

5 ēdamkarotes grieķu jogurta (1,50 EUR par 300 g iepakojumu)

Rozmarīns podiņā (1,99 EUR)

Piparmētra podiņā (1,99 EUR)

1 ķiploka galviņa

1 tējkarote mārrutku

Olīveļļa Extra Virgin

Svaigi dīgsti

Svaigi ķiploku dzinumi

Melnie pipari

Jūras sāls

PAGATAVOŠANA

1. Vispirms novāram jaunos kartupeļus (12 – 15 minūtes) un atdzesējam.

2. Mencas fileju sagriežam apmēram 3 x 4 cm kubiņos un iemarinējam nelielā daudzumā olīveļļas, rupji sasmalcinātos ķiplokos un rozmarīna lapiņās. Pievienojam svaigi maltus melnos piparus un ļaujam marinēties līdz 5 minūtēm.

3. Kamēr zivs marinējas, sagatavojam salātus.

4. Katru kartupelīti sagriež četrās daļās. Pievieno grieķu jogurtu, ēdamkaroti mārrutku, melnos piparus un smalki sasmalcinātu piparmētru un samaisa salātu masu. Salāti ir gatavi un tos noliekam iestāvēties, kamēr tiks cepta menca.

5. Ņemam bekona šķēlītes un ietinam tajās mencas gabaliņus, izveidojot „rullīšus“. Sagatavotos rullīšus rūpīgi uzduram uz iepriekš izmērcētiem iesmiņiem pa četriem uz viena iesmiņa un liekam uz karsta grila. Cepam 3 līdz 4 minūtes katru pusi.

6. Bageti sagriežam šķēlēs un ierīvējam ar ķiploku un pārlejam ar nelielu daudzumu olīveļļas, liekam uz grila un cepam 1 – 2 minūtes katru pusi.

7. Kārtojam uz šķīvja kartupeļu salātus un mencas iesmiņus ar divām šķēlēm grilētās bagetes. Dekorējam ar svaigiem dīgstiem

8. Labu apetīti un veiksmīgu grilēšanu!

KONKURSS

IZMĒĢINI pagatavot šādi grilētu mencu pats vai pati!

NOFOTOGRAFĒ to, kas sanācis, un līdz šā gada 2. jūnija pulksten12:00 nosūti uz e-pasta adresi amservmotors@gmail.com, ziņojumā norādot publicēšanai paredzēto savas „šefpavāru komandas“ vārdu un kontakttālruni, lai mēs varētu sazināties ar Jums veiksmes gadījumā.

MĒS PUBLICĒSIM iesūtītās fotogrāfijas AMSERV MOTORS Facebook lapā https://www.facebook.com/AmservMotors, un katrs varēs balsot par to konkrēto fotogrāfiju, kura patiks vislabāk līdz šā gada 4. jūnijam pulksten 21:00. Tādēļ laikus jau organizējiet savas „šefpavāru komandas“ fanu pulciņu J

BALVAS saņems trīs visvairāk „ielaikotās“ iesūtītās fotogrāfijas (pēc mūsu lapas pārvaldības sistēmas datiem 4. jūnija vakarā). Bet tas nav viss – Grila skolas noslēgumā pirms Līgo svētkiem savu vērtējumu sniegs „Viesistaba“ šefpavāru žūrija un piešķirs trīs „Galvenās balvas“ nu jau profesionālā vērtējumā starp visu piecu klašu iesūtītajām fotogrāfijām!

Labu apetīti un garšīgu vasaru!

Tavs AMSERV MOTORS