Izvēlne Izvēlne
LV

Jaunais Toyota Aygo kā rotaļīgs akcents pilsētas automobiļu saimē

30.08.2014

Aygo atšķirīgais un īpašais dizains, kas tapis, iedvesmojoties no Japānas jauniešu kultūras, un plašās pielāgošanās iespējas uzskatāmi demonstrē Toyota spēju izmantot jautrus elementus automašīnu radīšanas procesā. Tajā pašā laikā jaunais Aygo veidots, saglabājot tādas pārbaudītas vērtības kā automašīnas kompaktums, izveicīga manevrētspēja, uzticamība un zemas ekspluatācijas izmaksas. To apliecināja arī iepriekšējais Aygo modelis, iegūstot augstu novērtējumu par savu trīs cilindru 1.0 litru VVT-i benzīna dzinēju, kas nodrošināja labākos degvielas ekonomijas rādītājus savā klasē un zemāko CO2 izmešu apjomu.

Kā jau nelielam pilsētas auto Aygo ārējais dizains ir kompakts. Kopējais auto garums, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes Aygo, pagarināts tikai par 25mm, sasniedzot 3455 mm, gabarītaugstums palielināts par 7mm, bet kopējais automobiļa augstums samazināts par 5mm līdz 1460mm uzlabojot auto aerodinamisko sniegumu. Lai arī vizuāli kompakts, jaunā modeļa izskats rada iespaidu par īstu pilsētas „ielu džungļu” iekarotāju. Auto formas ir stabilas un spēcīgas, taču dizaineri kopējo tēlu paspilgtinājuši ar rotaļīgām līnijām, kas jo īpaši izceļ Aygo priekšējo daļu – X formas priekšējo radiatora resti, dienasgaismas un miglas lukturus, sānu spoguļus un pat sānu logus. Skatoties profilā, auto jumta daļā ir kļuvis zemāks, bet priekšgals vairāk pavirzījies uz priekšu. Tā rezultāta salona smaguma centrs pārvirzījies uz priekšu, radot lielāku stabilitāti. Aygo aizmugurējā daļa vizuāli saskaņojas ar priekšējo – ar iespaidīgām bamperu līnijām un izteiktām riteņu arkām, sniedzot uzticamu un pārliecinošu iespaidu.

Salona galvenais elements nenoliedzami ir iespaidīga trapecveida centrālā konsole, kas atspoguļo interjera jaunā dizaina ideju. Tāpat novatoriskais dizains izmantots arī dažādos salona elementos – ventilatoru gaisa atverēs, durvju apdarē, par pārnesumu pārslēgšanas svirā u.c. Lai arī kopējais riteņu bāzes garums ir palicis iepriekšējais - 2340mm, salons ir pagarināts par 9mm un arī bagāžas nodalījuma ietilpība palielinājusies par 29 litriem.

Viena no jaunā Aygo īpašajām priekšrocībām ir iespēja to pielāgot īpašnieka vēlmēm un vajadzībām. Tas nozīmē, ka, iegādājot auto, klientam tiek piedāvāts izvēlēties savai gaumei atbilstošākus ārējā dizaina un salona interjera elementus. Piemēram, X formas priekšējo resti, atšķirīgāku priekšējo un aizmugures bamperu, vieglmetāla diskus u.c. Tiem, kas nespēs izšķirties vai viens vai otrs aksesuārs izskatīsies pietiekami labi, tiks piedāvāti jau gatavi dizaina un interjera „komplekti”.

Attiecībā par aprīkojumu jaunākās paaudzes Aygo neatpaliek no saviem lielāko segmentu „radiniekiem” un arīdzan lepojas ar Toyota jauno, skārienjūtīgo x-touch multimediju sistēmu ar 7 collas lielo skārienekrānu. Turklāt šis ir pirmais modelis savā klasē, kas aprīkots ar atpakaļskata videokameru. Piecu funkciju galvenā izvēlne ļauj ērti rīkoties ar audio, telefonu un citām komunikāciju opcijām. Iespējams izvēlēties sev piemērotākās navigācijas programmas un sociālo mediju aplikācijas.

Līdzīgi kā iepriekšējais, arī šis aprīkots ar godalgoto Toyota trīs cilindru 1.0 litra dzinēju. Tiesa, šoreiz dzinējs ir pilnveidots un piedāvā augstāku kompresijas pakāpi (kompresijas telpas attiecība pret darba telpu) 11.5:1, kā arī uzlabota sadegšanas kameru darba efektivitāte. Dzinējam ieviesti vēl vairāki tehnoloģiski uzlabojumi. Kopumā visas šīs izmaiņas ļauj samazināt degvielas patēriņu un samazināt CO2 izmešu apjomu līdz 95g/km.

Jaunais Aygo būs pieejams ar 5 ātrumu manuālo transmisiju vai uzlaboto X-shift transmisiju, kas piedāvā iespēju gan izmantot ātrumu pārslēgšanu manuāli, gan braukt automātiskā režīmā.