Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota Corolla – jau 40 miljoni pārdotu auto

25.09.2013

Jau tuvākajā laikā tiks noskaidrots tas laimīgais Toyota Corolla pircējs, kas iegādājies tieši 40 miljono šīs markas automašīnu. Pagaidām nav zināma nedz valsts, nedz pilsēta, kurā šis darījums noticis. Tikpat labi tā var būt arī Latvija. Jebkurā gadījumā jaunais Toyota Corolla īpašnieks, kurš tiks atrasts ar kompleksās datu sistēmas palīdzību, varēs lepoties ar to, ka viņam pieder vispārdotākais auto modelis pasaulē. Turklāt laimīgais 40. miljonā auto pircējs tiks arī dāsni apdāvināts. 

Pirmo reizi pasaule ar Toyota Corolla tika iepazīstināta 1966. gadā, un jau 1974. gadā tā tika atzīta par pasaulē visvairāk pārdotāko auto. Šo statusu Corolla spējusi saglabāt 39 gadus līdz pat šodienai, kad līdz 2013. gada jūlijam kopumā pārdoti 40 miljoni Corolla automašīnu. Interesantam salīdzinājumam – ja Latvijā pēc pēdējās tautas skaitīšanas rezultātiem ir 2 070 371 iedzīvotājs, tad katram cilvēkam no zīdaiņa līdz sirmgalvim pienāktos 20 Corolla automašīnas.

Katru gadu tiek saražots vidēji 1.1 miljons Corolla automašīnu. Ik stundu no ražotnēm ASV, Brazīlijā, Kanādā, Ķīnā, Indijā, Japānā, Pakistānā, Dienvidāfrikā, Taivānā, Taizemē, Turcijā, Vjetnamā un Venecuēlā laukā dodas 125 jaunas Corolla automašīnas. To īpašnieki rodami vairāk nekā 150 pasaules valstīs, vidēji katrās 40 sekundēs kaut kur pasaulē tiek nopirkta jauna Corolla. Veiksmes formula ir vienkārša – konstruktīvi izturīga, ērta un kvalitatīvi izgatavota automašīna ar klasisku dizainu un saprātīgu cenu, kurai vienmēr atradīsies arī kāda “odziņa”, piemēram, liels skārienjutīgs ekrāns vai atpakaļskata video.

Šovasar Toyota dīleri visā pasaulē aizturētu elpu gaidīja jaunās Toyota Corolla ierašanos savos autosalonos. Šobrīd tā jau ir klāt un ikviens Corolla cienītājs var pilnībā izbaudīt jau 11. paaudzes Toyota Corolla sniegtās priekšrocības. Jaunais modelis veidots kā ekonomiska un plašam lietotāju lokam pieejama automašīna vienlaikus ar stingri vērstu skatu augstākas klases virzienā. Auto raksturo izsmalcinātākas, harmoniskas dizaina līnijas, tam ir daudz komfortablāks un stilīgāks salons ar plašāku ietilpību un labāku ergonomiku kā iepriekšējiem modeļiem. Jaunā Corolla ir pirmais Toyota modelis ar 6,1 collas skārienekrānu un jaunākās paaudzes multimediju sistēmu Toyota Touch 2, kam iespējams pievienot arī navigācijas sistēmu. Tiek piedāvāts arī plašs mūsdienu tehnoloģiju aprīkojums, piemēram, Bluetooth, atpakaļskata kamera, divu zonu automātiskā klimata kontroles sistēma un palīgsistēma automobiļa novietošanai stāvvietā ar sensoriem priekšā un aizmugurē. Labāku redzamību sniedz priekšējos lukturos integrētas LED dienas gaismas. Jaunā Corolla pieejama ar trīs dažādiem dzinējiem - 1,33 litru Dual VVT-i un 1,6 litru Valvematic benzīna dzinējiem, un 1,4 litru D-4D turbodīzeļdzinēju. Visi dzinēji standartā tiek piedāvāti ar sešu pārnesumu manuālo transmisiju. 1,6 litru Valvematic modeli ar benzīna dzinēju var izvēlēties arī ar Multidrive S automātisko transmisiju, bet 1,4 D-4D modeli – ar Multimode robotizēto transmisiju.

“Amserv Motors” Rīgā, Krasta ielā 3 jaunā Corolla Tevi gaida jau klātienē, salonā un testa braucienos!