Izvēlne Izvēlne
LV

Jaunais Toyota Auris un RAV4 drošības testos iegūst augstāko novērtējumu

09.03.2013

Kompānija Toyota var lepoties ar jauniem sasniegumiem automašīnu drošības jomā. Euro NCAP jeb Eiropas jauno automašīnu novērtēšanas programmas veiktajos kvalitātes un drošības testos jaunais Auris un RAV4 ieguvuši augstāko novērtējumu – piecas zvaigznes. Tādējādi šie auto modeļi ir starp tiem pirmajiem, kas sasnieguši atbilstošo standartu ievērojami stingrākajos testa kritērijos, kas ir spēkā no 2013. gada.

Auris

Jaunais, Lielbritānijā ražotais, Toyota Auris pasaulei tika pieteikts šī gada sākumā, un šis auto turpina Toyota izvirzītos augstos standartus pasīvās un aktīvās drošības jomās. Auris ir pirmais kompaktais ģimenes hečbeks, kas ieguvis piecas zvaigznes Euro NCAP stingrajā 2013. gada testu programmā.

Jaunā Toyota Auris fotogrāfijas

Standarta aprīkojumā Auris iekļauts ABS ar EBD un bremžu asistents, automobiļa stabilitātes kontrole (VSC) un avārijas bremzēšanas signāls. Tāpat salons aprīkots ar priekšējiem un sānu gaisa drošības spilveniem, drošības aizkariem un vadītāja ceļgaliem paredzētu drošības spilvenu. Sadursmes gadījumā Auris virsbūve ir veidota tā, lai tā amortizētu triecienu un spēka enerģiju novirzītu prom no salona. Automašīnas priekšējās daļas dizains izstrādāts, lai samazinātu iespējamo ievainojumu risku gājējiem, ja notiek negadījums. Savā ziņojumā par Auris veiktspēju triecienu testos, Euro NCAP atzīmēja, ka „analogs drošības līmenis” tiek gaidīts arī nākamajam Auris modelim – Touring Sports, kas pievienosies Auris saimei šī gada jūlijā. Euro NCAP testos tika izmantots Auris ar 1.6 Valvematic dzinēju un piecu zvaigžņu ieguvums tika sadalīt šādi: 92% par pieaugušo braucēju aizsardzību, 84% par bērnu aizsardzību, 68% par gājēju aizsardzību un 66% par iekļauto drošības aprīkojumu.

RAV4

Jaunā, ceturtās paaudzes Toyota RAV4 ir pirmā SUV klases automašīna, kas ieguvusi piecu zvaigžņu novērtējumu Euro NCAP 2013. gada testu programmā. Jaunajam modelim ir triecienu absorbējoša virsbūves konstrukcija, kas sadursmes gadījumā aizsargā arī auto pasažierus. Tāpat jaunais RAV4 var lepoties ar jaunu sēdekļu dizainu, kas samazina ievainojamības risku trieciena gadījumā. Kopumā salonā ir septiņi gaisa drošības spilveni un drošības spilvens vadītāja ceļgaliem, kā arī dubultie priekšējie gaisa spilveni.

Aktīvās drošības sistēmas ietver VSC+, automobiļa stabilitātes kontroles sistēmu, kas elektroniski darbojas kopā ar stūres pastiprinātāju un palīdz vadītājam labāk pārvaldīt automašīnu negaidītās situācijās. Pieejama arī jaunā „aklā punkta” uzraudzības sistēma (Blind Spot Monitor), kas brīdina par cita transportlīdzekļa atrašanos „aklajā punktā”. Euro NCAP testiem tika izmantots RAV4 ar 2.2 D-4D dīzeļdzinēju un visu četru riteņu piedziņu. Attiecībā uz RAV4 piecu zvaigžņu novērtējums sadalījās šādi: 89% pieaugušo pasažieru aizsardzībai, 82% bērnu aizsardzībai, 66% gājēju aizsardzībai un 66% saņēma auto drošības aprīkojums.

No šā gada marta jaunais Toyota RAV4 ir pārdošanā Latvijā. Amserv Motors salonā Rīgā, Krasta ielā 3 klientus gaida veselas divas testa automašīnas. Nāc un izmēģini!