Izvēlne Izvēlne
LV

Prius Plug-in papildina Ziemassvētku gaisotni Londonas biznesa rajonā

24.12.2012

Toyota modelis Prius Plug-in, kas novietots Bedfordas laukumā Londonā un papildina Kamdenas rajona Ziemassvētku gaisotni, š.g. 17. decembra pēcpusdienā iemirdzējās greznā svētku apgaismojumā. Prius Plug-in „ietērpšana” svētku rotā un dalība svētku pasākumos ir kompānijas Toyota debija Londonas pilsētas projektā, kas saistīts ar gaisa kvalitātes uzlabošanu Londonas biznesa rajonos.

Šī projekta mērķis ir sniegt iespēju konkrēta rajona uzņēmumiem izmēģināt jaunākās paaudzes elektriskos transportlīdzekļus, uzskatāmi demonstrējot to ieguvumus - zemo vai pat nulles izmešu emisiju un kliedēt vairākus mītus un aizspriedumus par jaunāko tehnoloģiju izmantošanu automašīnās. Toyota ir viens no projektā iesaistītajiem elektrotransportlīdzekļu ražotājiem, kas divu nedēļu laikā piedāvā bez maksas veikt testa braucienus ar videi draudzīgām automašīnām.

Londonas pilsētas mērija izplatījusi ziņojumu, kurā norādīts, ka katru gadu Lielbritānijas galvaspilsētā tiek reģistrēti vairāk nekā 5000 nāves gadījumu, kuru iemesls tieši saistīts ar paaugstinātu kaitīgo izmešu daudzumu gaisā. Piemēram, tās ir dīzeļdegvielas daļiņas un slāpekļa oksīds (NOx), kas ir viens no astmas cēloņiem. Lielpilsētas centrā, kur gaisa piesārņojuma līmenis ir īpašu augsts, braucot ar Prius Plug-in un izmantojot elektrodzinēja priekšrocības, emisijas apjoms ir nulle.

Bedfordas laukumā novietotais Prius Plug-in izrotāts svētkiem atbilstošā „ietērpā” ar sniegpārsliņu gaismas virtenēm, ko darbina hibrīda sistēmā esošais litija jonu akumulators un apkārtējā vide dzinēja darbības laikā netiek piesārņota. Lai Ziemassvētku gaisotni laukumā padarītu vēl īpašāku, pēc Toyota aicinājuma te uzstājas koris ar svētku korāļu dziedājumiem, un ikvienam tiek piedāvāts nobaudīt karstos dzērienus un svētku saldumus.

Saprotams, ka Prius Plug-in nav paredzēts tikai Ziemassvētku laikam vien, tā sniegtās priekšrocības, ko nodrošina hibrīddzinējs, var izmantot visu gadu. Pateicoties vieglajam, kompaktajam, bet jaudīgajam litija jonu akumulatoram, tikai ar elektrodzinēju vien šis auto var nobraukt vairāk nekā 20 km lielu attālumu. Kad akumulators izlādējies, notiek automātiska pārslēgšanās uz 1.8 litru benzīna dzinēju. Tas nozīmē, ka vadītājam nav steigšus jāmeklē auto elektrouzlādes punkts. Pārvietojoties ar elektrodzinēju, Prius Plug-in CO2 un NOx izmešu radītais apjoms ir nulle.