Izvēlne Izvēlne
LV

Jaunais Toyota RAV4 gaida Tevi Amserv Motors salonā!

09.03.2013

Šā gada tradicionālo 8. marta svinību laikā Amserv Motors salonā sevi pieteicis jaunais, ceturtās paaudzes kompaktais SUV Toyota RAV4. To raksturo izteiksmīgs un individuāls ārējais dizains, kurā ietverti Toyota raksturīgie jaunā vizuālā stila elementi – Keen Look un Under Priority, un elegants, ergonomisks salons.

Jaunais Toyota RAV4
Klikšķiniet uz mazā attēla, lai atvērtu lielos galerijas attēlus

Jaunā Toyota RAV4 pirmie oficiālie attēli no ražotāja

RAV4 interjers
Klikšķiniet uz mazā attēla, lai atvērtu lielos galerijas attēlus

Jaunā RAV4 salons un vadītāja vieta

Jaunais RAV4 būs lieliski piemērots ģimenēm ar aktīvu dzīvesveidu. Salīdzinājumā ar esošo modeli, palielināta salona un bagāžas nodalījuma ietilpība un uzlabots kopējais komforts, lai ģimene varētu doties aktīvā atpūtā, neierobežojot līdzi ņemamā aprīkojuma vai bagāžas apjomu. Auto gardēžiem par prieku uzlabota vadāmība, samazināts degvielas patēriņš un izmešu apjoms, kā arī auto aprīkots ar ļoti bagātīgu drošības aprīkojuma klāstu un inovatīviem tehniskiem risinājumiem, piemēram, integrēto automašīnas sistēmu datorizēto vadību Integrated Dynamic Drive System un modīgajām LED gaismām.

Toyota RAV4 vēsture aizsākās 1994. gadā, kad Toyota prezentēja savu jauno pilnpiedziņas auto koncepciju - Recreational Active Vehicle with 4 Wheel-Drive (RAV4) un kopš šī laika 150 pasaules valstīs pārdoti vairāk nekā 4.5 miljoni šo auto, tostarp Eiropā ap 1.2 miljoni vienību. Auto ideja bija vienkārša un reizē ģeniāla – kompakts pilnpiedziņas auto ar monokoka tipa virsbūvi rāmja risinājuma vietā, pilnībā neatkarīgu visu riteņu piekari labākai vadāmībai un salīdzinoši nelielu, bet jaudīgu dzinēju. Ar veiksmīgo RAV4 debiju tika radīta pilnībā jauna automašīnu klase – kompaktie SUV, ko šobrīd pasaules tirgū pārstāv vairāk nekā 20 dažādu ražotāju atšķirīgi modeļi un tas ir viens no visstraujāko attīstību piedzīvojušajiem auto segmentiem.

Salīdzinot ar iepriekšējo RAV4 modeli, jaunais auto ir par 20 cm garāks, par 3 cm platāks un par 2.5 cm zemāks. Kopējais RAV4 garums ir 4.57m, riteņu bāzes garums 2.660m. Sekojot jaunākajām stila tendencēm, auto dizains ir daudzšķautņaini dinamisks, sportisks un priecē ar ļoti rūpīgi izstrādātu detalizāciju gan eksterjerā, gan salonā. Interjers kļuvis plašāks, ērtāks, tā apdarē izmantoti augstas kvalitātes apdares materiāli. Vadības paneļa apgaismojumam un visiem simboliem piešķirta dzidri zila krāsa, kas kopējo salona interjera izkārtojumu padara dzīvīgāku un vizuāli pievilcīgāku. Īpaši padomāts par vadītāja sēdvietas ergonomiskumu. Tā ir vēl komfortablāka, ar labāku redzamību, piemēram, kopējais redzamības lauks palielināts par 3%. Arī jaunajā modelī saglabāta Toyota Flex sēdekļu menedžēšanas sistēma, kas nodrošina gludas bagāžas telpas grīdu pie pilnas vai daļējas aizmugurējās sēdekļu rindas nolocīšanas. Rezultātā auto sniegs pasažieriem klasi augstākā “D” segmenta automašīnu komfortu, kuru papildinās tādas premium segmenta ekstras kā motorizēta aizmugures durvju pacelšana un aizvēršana ar tālvadību, kā arī HAC un DAC sistēmas – elektroniskie asistenti gaita suzsākšanai pret kalnu un Off-road nobraucieniem no kalna. Jaunais RAV4 pieejams 9 krāsās, ieskaitot trīs jaunus toņus – pelēcīgi zilu, sūnu zaļu un perlamutra melnu.

Atšķirībā no modifikācijas, iespējamas būs dažādas tehnoloģiju “ekstras”: Automatic High Beam system – videokamera, kas uzrauga ceļu automašīnas priekšā diennakts tumšajā laikā un automātiski pārslēdz tālās un tuvās gaismas; Lane Departure Alert system – vējstikla augšpusē izvietota videokamera, kas fiksē ceļa priekšā esošo marķējumu un brīdina ar skaņas un gaismas signālu, ja dators būs identificējis nejaušu novirzīšanos no kustības pa savu joslu; Blind Spot Monitor system – tā sauktā “aklā punkta” brīdinājuma sistēma, kas ar auto aizmugurē iebūvētiem radariem spēj izsekot blakus joslās esošajiem transporta līdzekļiem vai šķēršļiem un brīdināt vadītāju, tiklīdz ir ieslēgts attiecīgais pagrieziena rādītāja signāls un norādītajā virzienā atrodas šķērslis, kuru vadītājs var neredzēt. Bezceļu braukšanas entuziastiem būs iespēja ar 4WD Lock slēdzi sabloķēt priekšējo un aizmugures tiltu fiksētā attiecībā 50:50 braucot ar ātrumu līdz 40 km/h. Integrated Dynamic Drive System ar kuru būs aprīkoti visi 4WD modeļi, nodrošinās vienotu un saskaņotu darbību tādām elektroniskajām sistēmām kā VSC (gaitas stabilitātes sistēma), EPS (elektriskais stūres pastiprinātājs) un Dynamic Torque Control 4WD (dinamisko griezes spēka dalīšanas sistēmu starp “asīm”). Pēdējā no sistēmām ietver arī Sport režīmu, kurā griezes moments uz atbilstošo aizmugures riteni papildu tiek novadīts pie stūres rata pagriešanas, kas jūtami uzlabos auto vadāmību gan uz ātrgaitas šosejas vai kalnu „serpentīna” vai arī, braucot bezceļa apstākļos, un sniegs lielāku baudu no auto stūrēšanas procesa.

No šā gada marta jaunais Toyota RAV4 ir pārdošanā Latvijā. Amserv Motors salonā Rīgā, Krasta ielā 3 Tevi gaida veselas divas testa automašīnas. Nāc un izmēģini!