Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota Racing ar teicamiem rezultātiem sacīkstēs Ķīnā noslēdz šī gada sezonu

03.11.2012

Ar pārliecinošu uzvaru Toyota Racing komanda, piedaloties fināla posmā sešu stundu ilgajās sacīkstēs Šanhajā, Ķīnā, noslēgusi šī gada sezonu FIA Pasaules izturības sacīkšu čempionātā.

Komandas piloti Alekss Vurcs (Alex Wurz) un Nikolā Lapjē (Nicolas Lapierre), startējot no pole position ar 7. numuru un hibrīdautomobili Toyota TS030 pēdējā aplī guva pārliecinošu uzvaru par 58.57 sekundēm apsteidzot tuvākos konkurentus. Šajās sacīkstēs kopējais iegūtais punktu skaits ļāva Vurcam un Lapjē autobraucēju pasaulē pacelties uz trešo vietu. Jāatzīmē, ka šī bija Toyota Racing debijas sezona, kopš komanda atkal atgriezusies Izturības sacīkšu čempionātā.

Trīs uzvaras sešos posmos, kā arī trīs pole positions un četri visātrāk veiktie apļi – tāda ir šīs sezonas bilance, kas apstiprina, ka hibrīdautomobiļa Toyota TS030 izvēle ar īpašo, sacīkstēm paredzēto hibrīda sistēmu, bijis pareizs lēmums. Šī hibrīda sistēma izmanto īpašu enerģijas uzkrāšanas tehnoloģiju un Šanhajas autosacīkstēs tā uzskatāmi apstiprināja, ka spēj palielināt dzinēja jaudu līdz pat 300 ZS. Sezonas uzvara arī parādīja Toyota komandas spēju turpināt 1994. gadā veiksmīgi iesāktās tradīcijas, kad komanda uzsāka dalību FIA pasaules čempionātos.

Ķīnas sacīkstēs ar TS030 tika pieveikts 191 aplis, veikti 7 pitstopi, ātrākā apļa laiks bija 1min 48.815 sek. Pilots Alekss Vurcs šo posmu vērtē kā īpaši izdevušos Toyota Racing komandai: „Mēs gājām „uz visu banku” un ar to pietika, lai uzvarētu. Varbūt TV ekrānos no malas viss izskatījās vienkārši, taču mēs ar Nikolā pielikām visas pūles. Šādas sacīkstes nekad nav vienkāršas, bet mēs bijām motivēti uzvarēt. Šī sezona mums bija īsts izaicinājums – sākotnēji nejutāmies tik pārliecinoši, taču slīpējām savas prasmes dienu no dienas, lai sezonu pabeigtu kā sacīkšu uzvarētāji.”

Nikolā Lapjē: „Ikviens Toyota Racing komandā ir paveicis fantastisku darbu, lai rezultāts būtu izcils. Jauns auto, jauns dzinējs, jauna hibrīda sistēma un jauna komanda, kurā apvienoti labākie speciālisti no visas pasaules – esam lepni par to. Uz lauriem negulēsim, turpināsim nopietni strādāt visu ziemu, jo esam pārliecināti, ka Audi, kas palika aiz mums, mēģinās „atspēlēties” nākamajā sezonā.”

Paskāls Vaselons (Pascal Vasselon), Toyota Racing tehniskais direktors: „Veiksmes pamatā bija pareizi izvēlēta stratēģija, daži izcili pitstopi un fantastiska pilotu meistarība. Trīs uzvaras un trīs pole positions mūsu pirmajā atgriešanās sezonā bija negaidīts pārsteigums. Šādi rezultāti stimulē censties vēl vairāk.”