Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota paziņo par nākamās paaudzes elektromobili - komunikatīvo konceptauto Smart INSECT

18.10.2012

Toyota Motor Corporation (TMC) septembra nogalē paziņoja par nākamās paaudzes elektromobiļa konceptmodeli Smart INSECT, kas izmantos komunikāciju un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus vadītāja dzīvesstila un aktivitāšu atbalstam.

Smart INSECT ir ultrakompakts, vienvietīgs elektroauto (EV), kas balstīts uz TMC filiāles Toyota Auto Body Co.Ltd. izstrādātā elektromobiļa COMS bāzes. Niecīgā izmēra auto aprīkots ar tādām tehnoloģijām kā kustību sensori, balss atpazīstamība un uzvedības prognozēšana, kas atbilst nākotnes komunikāciju iespējām. Smart INSECT, kas nodrošinās saziņu ar vadītāju un tā mājvietu caur „mākonī” izvietotu Toyota Smart Centru, ietvers pakalpojumus, kas ar komunikāciju palīdzību ļaus lietotājiem izbaudīt ērtu un komfortablu auto izmantošanu ikdienas vajadzībām.

Jaunais koncepts tiks demonstrēts Toyota stendā progresīvo tehnoloģiju izstādē CEATEC JAPAN 2012, kas no š.g. 2. līdz 6. oktobrim norisinās Japānā, Čiba pilsētā.

Īss Smart INSECT konceptauto galveno funkciju raksturojums:

  • Priekšējā daļā iemontētie kustību sensori izmanto sejas atpazīstamības tehnoloģiju vadītāja autentificēšanai.
  • Automobilis „sveicina” vadītāju, ieslēdzot priekšējos gaismu lukturus un „sasveicinās” caur instrumentu paneļa monitoru, parādot uz displeja, piemēram, tekstu „Hello” vai citas frāzes.
  • Kustību sensors uztver vadītāja kustības un atver auto durvis atbilstoši vadītāja rokas žestam.
  • Toyota Smart Centra „virtuālais aģents” atpazīst vadītāja balsi un, komunicējot ar vadītāju, prognozē tā vēlmes, nosaka galamērķi un veic atbilstošas darbības ar auto iebūvētajām sistēmām, piemēram, miglas lukturiem, audio sistēmu u.c.
  • Ar viedtālruņa navigācijas un funkciju palīdzību un balss komandām iespējams sazināties ar virtuālo aģentu.
  • Ar virtuālā aģenta palīdzību un balss komandām vadītājs brauciena laikā var ieslēgt vai izslēgt savā dzīvesvietā esošās sadzīves iekārtas, piemēram, gaisa kondicionēšanas sistēmu.