Izvēlne Izvēlne
LV

Pilns Toyota jaunās kompaktklases saimes piedāvājums šī gada Parīzes auto šovā

15.09.2012

Viens no šī rudens Parīzes auto šova gaidītākajiem notikumiem būs Toyota sarūpētais Eiropai paredzēto jauno kompaktklases auto „ģimenes” uznāciens. Publikas apskatei sevi pieteiks jaunais Auris, Auris Tourer un Verso. Šova norises laikā šī gada megazvaigznes Toyota GT 86 cienītāji varēs iepazīties ar īpaši šim modelim paredzētu aksesuāru līniju TRD Performance Line un virtuāli iejusties sacīkšu braucēja lomā.

Jaunais Auris, kas tapis Lielbritānijā, Burnastonas rūpnīcā, piesaista ar daudz individuālāku dizainu, vēl augstākas kvalitātes salona interjeru, uzlabotu braukšanas dinamiku un palielinātu dzinēja efektivitāti. Ņemot vērā Toyota izvirzīto mērķi vēl vairāk attīstīt un pilnveidot hibrīdtehnoloģijas, arī Auris tiks piedāvāts ar trim dzinēju veidiem: benzīnu, dīzeli un pilnu hibrīddzinēju. Vēl vairāk – ar šo modeli Toyota plāno iekarot vismaz vienu trešo daļu Eiropas tirgus katrā dzinēja veida segmentā. Pašreizējās prognozes liecina, ka vismaz attiecībā uz hibrīdauto tas arī varētu izdoties, jo, piemēram, Lielbritānijā tiek lēsts, ka jau tuvākajā laikā hibrīdauto tirgus daļa sasniegs pat 40%.

Mazliet papildinot Auris virsbūves stilu, tapis jaunais Auris Tourer. Tas ir pirmais modelis savā klasē, kas piedāvā pilnu hibrīddzinēju, kā arī pēc izvēles benzīna vai dīzeļdzinēju. Arī ar šo auto Toyota plāni ir ambiciozi – plānots iekarot ap 25% Eiropas auto tirgus kompaktajā C-klases segmentā. Stila ziņā Tourer samērā daudz līdzinās hečbeka modelim, bet tā lielākais ieguvums ir plašais bagāžas nodalījums.

Trešais radinieks šajā kompaktklases auto ģimenītē ir jaunais Toyota Verso, kas ir būtiski pārstrādāts iepriekšējās paaudzes modelis, piedāvājot Eiropai īpašu dizainu un tehniskās iespējas. Jaunais Verso sevī apvieno Toyota jauno dizaina valodu, uzskatāmi demonstrējot skaidru piederību kompaktklases saimei. Uzlabots arī salona interjers un pilnveidojot 2.0 D – 4D dīzeļdzinēju, sasniegti ievērojami panākumi CO2 izmešu samazināšanā. Uzlabota arī vadāmības dinamika un trokšņa, vibrācijas un diskomforta (NVH) līmenis.

Savukārt Toyota GT86 cienītājus priecēs plašais TRD (Toyota Racing Development) aksesuāru klāsts, kas paredzēts šī modeļa aerodinamikas un veiktspējas papildināšanai un Eiropā būs aplūkojams pirmo reizi. Te būs aksesuāri gan auto ārējā dizaina papildināšanai, gan salonam, kā arī dažādas mehānismu papildetaļas. Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt virtuālu GT86 sacīkšu simulācijas braucienu. Tiek solītas patiesi reālas un ekstrēmas sajūtas.

Gadskārtējais Parīzes auto šovs notiks no š.g. 29. septembra līdz 14. oktobrim.