Izvēlne Izvēlne
LV

Tokijas Starptautiskajā rotaļlietu izstādē sevi piesaka jauns Toyota rotaļu automašīnas koncepts

16.06.2012

14. jūnijā tika atklāta ikgadējā Tokijas Starptautiskā rotaļlietu izstāde (Tokyo Toy Show), kur līdzās daudziem pārsteigumiem ar vēl nebijušu ģimenes auto konceptu sevi piesaka arī kompānija Toyota. Rotaļu auto ar nosaukumu Camette paredzēts tikai kā koncepts, bez tālākiem plāniem ražošanā. Mazajam rotaļauto izveidoti divi modeļi Camette Sora un Camette Daichi.

Spēļu auto koncepts izstrādāts, lai veicinātu nākotnes autovadītāju paaudzes interesi par dažāda stila un veida automašīnām. Šim mazajam automobilim ir īpaši izveidots karkass ar viegli noņemamiem virsbūves paneļiem. Auto pieejams plašā krāsu gammā, atšķirīgos dizaina veidos.

Vienkāršā virsbūves konstrukcija un detaļas ļauj vecākiem un bērniem vēl labāk iepazīt transportlīdzekļus un to darbību. Auto salonā izvietotas trīs sēdvietas – vadītājs sēž priekšā, divi pasažieri aizmugurē. Tādējādi izveidota patīkama, ģimeniska vide, kas nodrošina ērtu savstarpējo komunikāciju. Pedāļi un sēdvietas pielāgoti tā, lai bērni varētu apgūt auto vadības pamatprincipus, kamēr pieaugušais sēž aizmugurē un var palīdzēt ar stūres vadību un bremzēšanu.

Tokijas Starptautiskā rotaļlietu izstāde ir ikgadējs pasākums, kurā ražotāji piedāvā gan tehnoloģiski inovatīvas, gan uzlabotas klasiskās rotaļlietas dažāda vecuma bērniem un pusaudžiem.