Izvēlne Izvēlne
LV

Četros videosižetos atklāj Toyota GT86 tapšanas noslēpumus

30.04.2012

Toyota Europe klajā laidusi četrdaļīgu videostāstu, kas vēsta par jaunā sporta konceptauto GT86 tapšanas vēsturi. Videostāsta autors ir Akihiro Dezi Nagaija (Akihiro Dezi Nagaya), Toyota Dizaina nodaļas vadītājs, bet pati filmēšana veikta martā notikušā Ženēvas autošova laikā.

Četros nelielos sižetos izklāstīta GT86 dizaina tapšana un sniegta vīzija par vēl inovatīvāku nākotnes sporta auto, tādējādi apliecinot Toyota interesi darboties autosporta jomā vēl ilgu laiku.

1. daļa. Auto dizains veidots ietekmējoties no Toyota bagātīgā sporta auto mantojuma

Par sava pašreizējā dizaina priekšteci GT86 droši var dēvēt Toyota 2000GT sporta auto, ar ko pasaule tika iepazīstināta 1967. gadā. Sākot no garā motora pārsega vāka līdz virsbūves vidusdaļai un plūdlīniju formā veidotā aizmugures bampera, Dezi Nagaija izskaidro, kā komplicētās 2000GT detaļas pārtapušas mūsdienīgā Toyota sporta kupejā.
Skatīt saiti: http://bit.ly/zGu9IK

2. daļa. Ieskats GT86 vizuālajā tēlā

Dezi Nagaija apraksta, kā Toyota jaunais „Keen Look” un „Under Priority” dizaina koncepts piešķir GT86 īpaši iespaidīgu vizuālo tēlu. Vēl viena atslēga GT86 dizaina filozofijā ir smalki mājieni uz īpašu mehānismu klātbūtni zem motora pārsega.
Skatīt saiti: http://bit.ly/xWa8g5

3. daļa. Autovadītāja vajadzībām veidots salona iekārtojums

Autovadītāja ērtībām un komfortam veidots sporta auto, salona interjers ļauj baudīt vēl nebijušu braukšanas azartu. Dezi Nagaija, sēžot pie šī auto stūres, raksturo GT86 interjerā ieviesto „Neo Functionalism” dizaina konceptu un detaļas, īpaši atzīmējot „T” veida vadības paneli.
Skatīt saiti: http://bit.ly/xWzntC

4. daļa. Ikonai līdzīgs „86” logo

Pēdējais videosižets vēsta par jaunā, ikoniskā „86” logo tapšanu. Logo raksturo divi virzuļi, kas izveidoti tā, lai atgādinātu GT86 boksertipa dzinēju. Savukārt cipari „86” atspoguļo perfekti nobalansētā GT86 četru riteņu driftu.
Skatīt saiti: http://bit.ly/FW4l9v

Visi četri video pieejami arī Toyota Europe YouTube kanālā: http://www.youtube.com/user/ToyotaEurope