Izvēlne Izvēlne
LV

Jaunais Yaris Hybrid - ekonomiskās klases auto ar elektrodzinēju

01.03.2012

Viens no aktuālākajiem Toyota jaunumiem - Yaris Hybrid, kas tiks demonstrēts martā gaidāmajā Ženēvas autošovā, pārsteidz ne tikai ar pircējiem patīkamo cenas/aprīkojuma attiecību, bet piedāvā klasē videi draudzīgāko un ekonomiskāko dzinēju. Tā CO2 izmešu apjoms samazinājies līdz 79g/km, kas ir visnotaļ ievērojams sasniegums hibrīddzinēju jomā.

Toyota Yaris Hybrid aprīkots ar jauna tipa pilno hibrīddzinēju, kas būtībā aizsāk revolucionāru apvērsumu B klases automašīnu segmentā. Šī pilnā hibrīda tehnoloģija ļauj sasniegt jaudu līdz 100 ZS, saglabājot ievērojami mazjaudīgāku dzinēju degvielas patēriņa rādītājus. Tradicionāli Toyota modeļu hierarhijai automašīnas ar hibrīddzinēju jau bāzes komplektācijā ir bagātīgāk aprīkotas. Yaris Hybrid nebūs izņēmums - standarta aprīkojumā iekļauta gan automātiskā transmisija, gan klimata kontrole un LED pielietojums.

Hibrīddzinējs reālajā darbībā ir divu dzinēju tandēms – iekšdedzes dzinējs un elektromotors katrs atsevišķi vai kopā nodrošina auto kustību. Viena no jaunās hibrīdtehnoloģijas priekšrocībām ir ievērojami palielināts elektromotora izmantošanas laiks. Yaris Hybrid tiek pozicionēts kā ērts un ekonomisks pilsētas auto un testu rezultāti apliecina, ka vidēji 66% no visa braucienā pavadītā laika un 58% no visa nobrauktā attāluma tiek veikts ar elektromotoru. Piemēram, pilsētas apstākļos vidējais automašīnas ātrums ir 50 – 60 km/h, ja brauciena ilgums ir aptuveni 17 minūtes, tad vidēji 6 minūtes tiek braukts ar benzīna dzinēju, bet 11 minūtes jeb 64% no brauciena laika ar elektrodzinēju.

Otrs iemesls, kāpēc Yaris Hybrid varētu kļūt par Eiropā iecienītu auto, ir tā cena, kas tiek prognozēta ļoti pievilcīga. Tiek lēsts, ka Eiropas auto tirgos šis modelis būs aptuveni vienā cenā vai pat lētāks par analogas klases konkurentu modeļiem, kas aprīkoti ar dīzeļdzinēju. Piemēram, Lielbritānijas tirgū Yaris Hybrid cena tiek prognozēta ap 15 000 GBP. Tādējādi auto ar pilna hibrīda tehnoloģiju būs pieejams arvien plašākam patērētāju lokam.

Jauno modeli jau tagad iespējams pasūtīt atsevišķu Eiropas Toyota pārstāvniecību autosalonos, savukārt plašāka tirdzniecība tiks sākta šī gada vasarā.