Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota atklāj savus noslēpumus martā gaidāmajam Ženēvas autošovam

16.02.2012

Šā gada martā gaidāmajā Ženēvas starptautiskajā autošovā Toyota gatavojas pārsteigt ar vairākiem autobūves industrijas jaunumiem. Publikai beidzot tiks izrādīts jaunais Yaris Hybrid, pirmais pilnais hibrīds Eiropā B klases segmentā. Pasaules pirmizrādi piedzīvos FT-Bh konceptauto – kompakts pilsētas auto par pieejamu cenu un ievērojami samazinātu izmešu apjomu. Pirmo reizi Eiropā tiks demonstrēts sportiskais GT 86,  kā arī tiks izrādīti inovatīvie, videi draudzīgie konceptmodeļi TOYOTA NS4 un FCV-R. Individualitātes un stila demonstrējumi uzticēti  TOYOTA diji konceptauto, kas 2011. gada Tokijas autošovā piedalījās ar nosaukumu Fun-Vii.

Kopumā Ženēvas autošovā tiks nodemonstrēts Toyota jaunākais veikums plašā klāstā – sākot no atjaunotiem modeļiem, līdz arvien pilnveidotām hibrīda tehnoloģijām un modeļiem jaunos segmentos.

Yaris Hybrid - savu pasaules pirmizrādi piedzīvos Yaris Hybrid, kas ir patiesi lieliska inovācija B klases segmentā. Šis auto aprīkots ar jaunāko Toyota Hybrid Synergy Drive tehnoloģiju un paredzēts visplašākajam patērētāju lokam Eiropas tirgū. Šī auto būtiskākās priekšrocības ir vienmērīgā un klusā gaita, izcilā veiklība pilsētas apstākļos, pārdomāts un plašs salona iekārtojums, kompakts ārskats un viszemākie emisijas rādītāji savā klasē.

FT-Bh konceptauto - arī šis ultravieglais, ar pilno hibrīddzinēju aprīkotais auto Ženēvā piedzīvos savu pirmo debiju. FT-Bh ir ekonomisks un videi draudzīgs auto ar zemu emisijas pakāpi. Tas uzskatāmi demonstrē ražotāja prasmi izvairīties no eksotisku un dārgu materiālu izmantošanas  un sarežģītu ražošanas procesu izpildes, lai radītu patiesi praktisku, ekonomisku un kompaktu pilsētas auto.

GT 86 - Toyota jaunākais sporta auto GT 86 savu pirmizrādi piedzīvoja pērnā gada nogalē, Tokijas autošovā. Aizturētu elpu šī auto parādīšanos gaidīja visā pasaulē. Tagad GT 86 garantēti aplausi arī Eiropā, kur tirdzniecībā šis modelis nonāks vasarā. GT 86 pārsteidz ar sportisku vadāmību, teicamu aprīkojumu un patīkamu cenu.

TOYOTA NS4 un FCV-R konceptauto – šie auto Eiropas tirgum būs pārsteigums. TOYOTA NS4 ir nākamās Plug-in Hybrid Vehicle (PHEV) tehnoloģijas paaudzes pārstāvis, kas atšķiras ar inovatīvu dizainu un izcilu komfortu. Savukārt FCV-R koncepts ir Toyota tālākais solis pretī auto ar ūdeņraža dzinējiem sērijveida ražošanai. Plānots, ka pirmais sedana tipa FCV tipa modelis varētu tikt izstrādāts līdz 2015. gadam.

TOYOTA diji - šis auto piedāvā savam īpašniekam izveidot to pēc savas gaumes. Ar elektroniski vadāma displeja palīdzību iespējams nomainīt auto virsbūves krāsu gan iekšpusē, gan ārpusē. Atliek tikai sistēmā ievadīt vēlmi par kāroto auto krāsu un sistēma pati izdarīs visu pārējo.

Šveicē, Ženēvā notiekošais starptautiskais autošovs norisināsies no š.g. 6. – 18. martam. Šogad šis pasākums notiks jau 82. reizi.