Izvēlne Izvēlne
LV

Jaunā Yaris Hybrid videi draudzīgais dzinējs – vēl kompaktāks un efektīvāks

09.02.2012

Jaunais Toyota Yaris Hybrid, kas pasaules autotirgos nonāks šovasar, pārsteigs ar vēl vieglāku un kompaktāku hibrīdzinēju nekā citiem Toyota hibrīdauto. Turklāt pārdomātais Yaris aprīkojuma izvietojums ļauj baudīt priekšrocības, ko sniedz auto, kas no ārpuses izskatās mazs, bet iekšpusē ir negaidīti plašs un komfortabls.

Katrs telpas milimetrs jaunā Yaris Hybrid iekšpusē ir pārdomāts līdz sīkumam. Ražotājs vēlējās šo mazo auto padarīt telpiski pēc iespējas plašāku, turklāt tā, lai, aprīkojot to ar hibrīddzinēju,  nebūtu jāsamazina salona vai bagāžas nodalījuma platība.

Rezultāts ir patiesi pārsteidzošs – Yaris Hybrid aprīkots ar pārdomātu, kompaktu Toyota Hybrid Synergy Drive sistēmu, kāda parasti tiek izmantota tādos pēc izmēra lielākos modeļos kā Prius un Auris Hybrid. Rūpīga darba rezultātā iegūta Yaris vajadzībām atbilstoša efektīva, pilna hibrīda sistēma, kas darbināma ar benzīna dzinēju un elektromotoru un garantē kopējo jaudu 99 ZS (74kW) apmērā.

Yaris izmantots jauna veida Atkinsona ciklā funkcionējošs 1.5 litru benzīna dzinējs, kura svars ir par 16.5 kg mazāks un kopējais izmērs par 10% kompaktāks nekā analogam 1.8 litru dzinējam, kas tiek izmantoti Prius un Auris modeļos. Arī citas auto uzbūves sastāvdaļas, piemēram, elektriskais motors un jaudas kontroles ierīce padarītas vieglākas un mazākas, salīdzinot ar Auris Hybrid, motora izmērs samazināts par 20% un jaudas kontroles ierīcei par 12%.

Īpaši rūpīgi izvēlēts niķeļa hibrīda akumulatora un degvielas tvertnes izmērs un novietojums – tā, lai pēc iespējas mazāk tiktu iespaidots salona aizmugurējās daļas un bagāžas nodalījuma izmērs. Abas iekārtas novietotas zem aizmugurējiem sēdekļiem, tādējādi nesamazinot aizmugurē sēdošo pasažieru komforta zonu.

Līdztekus visām priekšrocībām, ko sniedz pilna hibrīda tehnoloģija, Yaris Hybrid nodrošina vēl lielāku CO2, NOx un cita veida kaitīgo izmešu samazinājumu un kopā ar izcilo degvielas patēriņa ekonomiju ievērojami samazina auto kopējās ekspluatācijas izmaksas.

Latvijas tirgū jaunais Yaris Hybrid būs iegādājams šī gada otrajā pusē.