Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota Eiropā pārdod 400-tūkstošo automašīnu ar hibrīddzinēju

07.02.2012

Šā gada 26. janvārī Toyota Eiropas tirgū pārdevusi 400-tūkstošo hibrīda automobili - Auris Hybrid, kas izgatavots Lielbritānijā, Derbišīras grāfistē esošajā Burnastonas rūpnīcā. Jaunā auto atslēgas saņēma Valentine Nkvoča (Valentine Nkwocha), autovadītājs no Beļģijas IT kompānijas CTG.

Auris Hybrid ir pirmais, pilnībā ar hibrīddzinēju aprīkotais auto, kas izgatavots Eiropā. Tā ražošana Burnastonas rūpnīcā sākta 2010. gadā, un šis auto kopā ar hibrīdu „veterāna” Prius trīs paaudzēm palīdzējis vairot hibrīdauto popularitāti Eiropas klientu vidū.

Tonijs Volkers (Tony Walker), Lielbritānijas Toyota Motor Manufacturing (TMUK) izpilddirektora vietnieks: „Esam lepni, ka kompānija Toyota par savu pirmo Eiropas tirgum paredzēto hibrīdu ražošanas centru izvēlējusies tieši Lielbritāniju. Tāpat esam gandarīti, ka Burnastonas ražotnē tapušais Auris Hybrid palīdz vēl vairāk paplašināt autotirgus robežas

Toyota Lielbritānijas ražotājiem ir labas ziņas arī par turpmāko. Nesen esam saņēmuši apstiprinājumu tam, ka Burnastonas rūpnīcai tiks piešķirtas ievērojamas investīcijas turpmākai attīstībai. Tas ļaus uzsākt Toyota C klases segmenta hečbeku ražošanu, tostarp arī hibrīdversijā.”

Mišels Gardels (Michel Gardel), Toyota Motor Europe (TME) viceprezidents komunikāciju, ārējos un vides jautājumos: „Ar prieku paziņojam, ka Eiropas tirgum piegādāts jau 400-tūkstošais hibrīdautomobilis. Šis ievērojamais skaitlis liecina, ka Eiropas klienti labprāt iegādājas automašīnas ar hibrīddzinējiem un savā izvēlē dod priekšroku tieši Toyota automašīnām. To apstiprina arī fakts, ka no visām Eiropas tirgū pagājušajā gadā pārdotajām Toyota automašīnām, 10% ir tieši modeļi ar hibrīddzinēju .”

Jaunākie dati liecina. ka visā pasaulē pārdots vairāk nekā 3.5 miljoni Toyota hibrīdautomašīnu, tādējādi ietaupot vairāk nekā 23 miljonus tonnu kaitīgo CO2 izmešu apkārtējā vidē. Plānots, ka šogad Toyota ievērojami palielinās savu hibrīdauto klāstu, piedāvājot gan jauno 7-vietīgo Prius+ modeli, gan Prius Plug-in Hybrid. Arī jaunais Toyota Yaris tiks piedāvāts pilnā hibrīda versijā.

Salīdzinājumam: Latvijā pērn reģistrētas 11 328 jaunas automašīnas.