Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota sniedz jaunu informāciju par savu dalību šī gada FIA Pasaules izturības čempionātā

06.02.2012

Toyota sniegusi detalizētāku informāciju par piedalīšanos FIA Pasaules izturības sacīkšu čempionātā (FIA World Endurance Championship), kā arī vērsusi uzmanība uz diviem sacīkšu auto modeļiem TS030 HYBRID.

Toyota ir pirmais autoražotājs, kas apstiprinājis savu dalību FIA Pasaules izturības sacīkšu čempionātā, izmantojot sacīkšu automašīnas ar hibrīdsistēmas dzinējiem, tādējādi uzsverot savu celmlauža lomu šīs tehnoloģijas ieviešanā visā pasaulē. Kā zināms, pasaulē kopumā pārdots vairāk nekā 3.5 miljoni Toyota hibrīdautomobiļu.

TS030 HYBRID ir Toyota pēctecis leģendārajiem sacīkšu auto TS010 un TS020, kas ar panākumiem startēja Lemānas autosacīkstēs 90. gados, savukārt burti TS tika izmantots kā Toyota Sport saīsinājums.

THS-R (Toyota Hybrid System – Racing) dzinējs veidots tā, lai nodrošinātu maksimālu sniegumu pilnībā jaunajam V8 3.4 litru benzīna dzinējam un hibrīda sistēmas elektropiedziņas komponentēm ar kondensatora tipa elektroenerģijas rekuperācijas un uzkrāšanas tehnoloģiju. Hibrīdsistēmas elektriskā daļa tapusi sadarbībā ar komandas oficiālo partneri Nisshinbo. Dzinēja izstrādē piedalījušies arī sadarbības partneri Aisin AW un DENSO. Pilnībā jaunā oglekļa šķiedras LMP1 šasija izstrādāta un ražota Toyota Motorsport GmbH  (TMG), kur auto arī tika pilnībā samontēts un sagatavots pirmajam izmēģinājumam Pola Rikāra (Paul Ricard) trasē Francijā šī gada 11. – 13. janvārī. Tests ietvēra arī braukšanu tumsā un TS030HYBRID pieveica vairākus simtus kilometru, uzrādot patiesi iespaidīgu sniegumu un veiktspēju.

Jāatzīmē, ka oficiālie Toyota Racing programmas partneri līdzās iepriekš minētajiem ir ZENT, Nippon Steel, Takata, Toyoda Gosei un Michelin.

Plānots, ka šī gada FIA Pasaules izturības sacīkšu čempionātu Toyota Racing komanda uzsāks 5. maijā Sešu stundu sacīkstēs Spa-Frankorčampas trasē (Spa-Francorchamps), kas būs otrais FIA Pasaules izturības sacīkšu čempionāta posms. Nākamā dalība paredzēta Lemānas (Le Mans) 24 stundu autosacīkstēs š.g. 16. – 17. Jūnijā. Šeit Toyota Racing plāno piedalīties ar divām TS030 HYBRID automašīnām.

Toyota Racing komandu veido Vācijā, Ķelnē bāzētās Toyota Motorsport GmbH (TMG) galvenās komandas sastāvs. Te minami tādi pieredzes bagāti piloti kā Aleks Vurcs (Alex Wurz), Nikolā Lapjē (Nicolas Lapierre) un Kazuki Nakajima (Kazuki Nakajima).

FIA Pasaules izturības sacīkšu čempionātā Toyota piedalās kopš 1983. gada. Toyota komanda ar kopumā 36 automašīnām Lemānas 24 stundu autosacīkstēs piedalījusies 13 reizes.