Izvēlne Izvēlne
LV

Jaunā gadā – jauns Toyota Avensis

31.12.2011

Atjaunotais Toyota Avensis veidots, iedvesmojoties no pašreizējā modeļa – trešās paaudzes Avensis būtiskākajām priekšrocībām – telpiska plašuma, praktiskuma un degvielas ekonomijas. Jauno Avensis raksturo vēl perfektāk izstrādāts vizuālais dizains un tā salons, turklāt tas pārsteidz ar labāku skaņas izolāciju un plašākām interjera konfigurācijas iespējām, kā arī ar Toyota trim jaunākajām multimediju konsolēm.

Latvijas tirgum paredzētais Avensis tiek piedāvāts sedana un vagona versijā Terra, Sol, Sol Plus, Luxury un Premium aprīkojuma līnijās. Izvēlei pieejami seši atšķirīgi dzinēji – trīs benzīna un trīs dīzeļdegvielas, ieskaitot jauno 2.0 litru D-4D turbodīzeli, kura CO2 izmešu daudzums ir mazāks par 120 g/km.

Gan sedana, gan vagona versijā Avensis ir tikai 15 mm garāks par saviem priekštečiem, taču kopējais vizuālais tēls ir ievērojami elegantāks un atlētiskāks. Šī auto tapšanā Toyota īstenojusi savu jauno dizaina koncepciju, kas balstīta uz divām vizuālajām tehnoloģijām: Under Priority, kas uzsver auto priekšējo daļu ar tajā dominējošu trapecveidā izvērstu radiatora resti, tādējādi piešķirot atšķirīgu, vēl pašpārliecinātāku izskatu ar nelielu agresijas devu, un Keen Look, kas uzsver līniju precizitāti, inteliģenci un stila izteiksmīgumu. Stilistiku papildina modernizēti LED lukturi, hroma elementi, kā arī jauna izskata bamperi.

Avensis salons patīkami pārsteidz ar dzidri balto mēraparātu izgaismojumu, pārveidotu centrālo konsoli un vairākiem jaunievedumiem tieši inovatīvo multimediju tehnoloģiju jomā. Toyota Touch ar 6.1 collu lielo skārienjutīgo pilnkrāsu ekrānu nodrošina interaktīvu automašīnas komforta un izklaides sistēmu vadību jau no Sol aprīkojuma līmeņa, savukārt, Touch & Go navigācijas sistēma piedāvā šobrīd labāko cenas/iespēju attiecību tirgū, nodrošinot arī tiešsaistes iespējamību ar Google Local Search un App lejupielādes funkcijām. Avensis Premium aprīkojumā iekļauta viena no Toyota jaunākajām inovācijām - skārienjūtīga multimediju sistēma Touch & Go Plus. Tā piedāvā virkni opciju, kas ļaus tās lietotājam brauciena laikā nezaudēt saikni ar notiekošo ārpus auto salona, piemēram, iespēju saņemt un nosūtīt epastus un īsziņas. Balss atpazīstamības iespēja ļauj veikt zvana funkcijas, iestatīt adreses navigācijas sistēmā vai izvēlēties atskaņojamo mūziku no Gracenote mūzikas failu datu bāzes. Uzlabotā satelīta navigācija ļauj pilsētu un vietu kartes skatīt 3D formātā un saņemt virkni ceļojumā noderīgas papildu informācijas.

Vadīt jauno Avensis ir tīrā bauda – Toyota inženieri ir veikuši ievērojamus uzlabojumus, lai palielinātu piekares komfortu un nodrošinātu precīzāku automašīnas vadāmību. Jau bāzes aprīkojumā pieejams pilns aktīvo drošības sistēmu ekipējums Anti-lock Braking System (ABS), Electronic Brakeforce Distribution (EBD), Brake Assist (BA), Traction Control (TRC) un Vehicle Stability Control (VSC+). Avensis Top-modelim (150 Zs 2.2 litru dīzelis ar automātisko transmisiju Executive un Premium komplektācijās) kā papildu aprīkojums pieejamas arī tādas opcijas kā Pre Crash, adaptīvā kruīzkontrole, ceļa marķējumam sekojošās Lane Departure Warning un Lane Keeping Assist sistēmasAvensis gaida Tevi uz testa braucieniem Amserv Motors salonā Rīgā, Krasta ielā 3.

Video