Izvēlne Izvēlne
LV

Lielbritānijas premjers atzinīgi vērtē Toyota plānus turpināt attīstīt autoražošanu

25.11.2011

Kompānija Toyota turpina stiprināt savas pozīcijas Eiropas tirgū. Lai uzsāktu jaunākās paaudzes C klases segmenta hečbeku ražošanu Burnastonas rūpnīcā Derbišīras grāfistē, Lielbritānijā, turpmāko divu gadu laikā plānots ražotnes attīstībā ieguldīt ap 100 miljonus britu sterliņu mārciņu (GBP) un izveidot līdz 1500 jaunas darbavietas. Šo ieceri augstu novērtējis britu premjers Deivids Kamerons (David Cameron), kas aicina stiprināt autobūves nozari Lielbritānijā un veicināt darbaspēka tirgus attīstību.

„Tā ir liela uzticība Lielbritānijas ražošanas videi, ko mums apliecina kompānija Toyota. Ieguldījumi šajā rūpnīcā ne tikai stiprinās konkrētā reģiona izaugsmi, bet pozitīvi ietekmēs visu Lielbritānijas ekonomiku. Autobūves nozares strauja atdzimšana – tas Lielbritānijas veiksmes stāsts visai pasaulei,” teica D. Kamerons.

Savukārt Toyota Motor Europe (TME) prezidents un izpilddirektors Didjē Lerojs (Didier Leroy) uzsvēra, ka Toyota automašīnu ražošanai Lielbritānijā ir būtiska nozīme uz visu Eiropas autotirgu kopumā. „Toyota ražošanai Lielbritānijā ir ilgas un labas tradīcijas. Turklāt mūsu rūpnīcas ir to vidū, kas pasaulē atzītas par efektīvākajām un videi draudzīgākajām. Plānotās investīcijas ļaus saražot jaunus, Eiropas tirgum pieprasītus Toyota modeļus, kuru galvenās priekšrocības būs augstākie kvalitātes standarti, drošība, ekonomiskums un draudzīgums apkārtējai videi, ” viņš teica.

Pēc Burnastonas rūpnīcas darbības paplašināšanas tajā tiks uzsākta jaunā C klases segmenta Toyota hečbeku ražošana – plānoti modeļi gan ar hibrīda, gan benzīna, gan dīzeļa dzinējiem. Kopā ar Avensis modeļiem, kas patlaban tiek ražoti Burnastonā, uzsākot arī kompaktklases automašīnu ražošanu, Toyota vēl vairāk nostiprinās savas pozīcijas Eiropas tirgū un tiks paplašinātas arī eksporta iespējas. Jāatzīmē, ka kopš 1989. gada, kad Lielbritānijā tika uzsākta Toyota automašīnu izgatavošana, kopējais investīciju apjoms sasniedzis ap 2.1 miljrd. GBP, aptuveni 85 miljoni GBP ieguldīti piegādes ķēžu izveidei. 85% no visām Lielbritānijā saražotajām Toyota automašīnām paredzētas eksportam uz kontinentālo Eiropu un citviet pasaulē.

Burnastonas ražotne tiek dēvēta par „eko rūpnīcu", jo darba nodrošināšanai izmantotas daudzas videi draudzīgas, energoefektīvas tehnoloģijas, kas nerada kaitējumu videi un ražošanas procesus ļauj padarīt vēl efektīvākus. Piemēram, šeit izvietota apjomīga solārās enerģijas sistēma, ar kuras palīdzību tiek uzkrāta un izmantota atjaunojamā saules enerģija.