Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota veiksmes stāstam - 75 gadi!

03.06.2013

1930. gadu vidū jaunais Kiičiro Tojoda (Kiichiro Toyoda) saskatīja potenciālu automobiļu masveida ražošanā vispārējai sabiedrībai. Pēc vairāku gadu neatlaidīga darba viņam visbeidzot izdevās pārliecināt tekstilrūpniecības uzņēmuma Toyoda Automatic Loom Works vadību izveidot jauno Automobiļu nodaļu. Pateicoties Kiičiro nelokāmajai pārliecībai, nelielā nodaļa neilgi pēc darbības sākuma 1937. gadā atdalījās no Toyoda Enterprise, izveidojot Toyota Motor Company. Tagad, 75 gadus vēlāk, uzņēmums Toyota ir pārstāvēts vairāk nekā 170 valstīs visā pasaulē, un no konveijera līnijas ir noripojuši vairāk nekā 200 miljoni Toyota automobiļu.

Autobūves vēsturē vislabāk pārdotā modeļa tituls joprojām pienākas vienmēr populārajam Toyota Corolla, kam nomainījušās 11 paaudzes un pārdoti 39 miljoni vienību. Vīrieši un sievietes Toyota ražotnēs un birojos dažādās pasaules vietās ik dienu turpina centīgi strādāt, lai ražotu vēl labākus automobiļus. Tas tik ļoti saskan ar Toyota izvēlēto pastāvīgo uzlabojumu jeb — japāņu valodā — kaizen ceļu, ka uzņēmums Toyota par savu jauno saukli Eiropā ir izraudzījies Always a Better Way”.

Atzīmējot 200. miljonā Toyota automobiļa noripošanu no konveijera, Toyota Motor Corporation prezidents Akio Toyoda (Akio Toyoda) teica šādus vārdus: „Mēs esam apņēmības pilni radīt vēl labākus automobiļus, turpinot piedāvāt mūsu klientiem labāko iespējamo. Tas ir 300 000 Toyota darbinieku kopējais mērķis visā pasaulē.”