Меню Меню
RU

TOYOTA ELEKTRIFICĒTIE AUTOMOBIĻI

16.03.2024

KATRA IZVĒLE IR SVARĪGA

Mūsu dzīve, vēlmes un ieradumi ir atšķirīgi. Taču ikvienam ir jābūt iespējai baudīt ērtus un ekonomiskus mobilitātes risinājumus, kas ir piemēroti tieši viņam(-ai). Tāpēc Toyota klāstā ir četri elektrificēti jaudas avoti: hibrīds, uzlādējamais jeb Plug-in hibrīds, pilnībā elektriskais jeb elektromobilis un ūdeņradis.

Dažiem elektrificētiem automobiļiem, piemēram, hibrīdiem un uzlādējamajiem hibrīdiem, ir arī benzīna dzinējs, un automobilis nemanāmi pārslēdzas starp diviem enerģijas avotiem. Citiem, piemēram, Toyota bZ4X, ir tikai elektriskais spēka agregāts. Tu var izvēlēties sev piemērotāko tehnoloģiju un izbaudīt ikdienas braucienus.

HIBRĪDS (HEV)

Elektriskā un benzīna jauda vienā modernā piedziņas sistēmā, kas apvieno labāko no abām pasaulēm.

  • Nav nepieciešams uzlādēt gaitas akumulatoru;
  • Uzpildi degvielu (benzīnu) kā parasti;
  • Brauc kā parasti;
  • Zems emisiju līmenis;
  • Zems degvielas patēriņš.

Toyota hibrīdi apvieno daudzas tradicionālo automobiļu priekšrocības ar elektrisko akumulatora automobiļu priekšrocībām. Iekšdedzes dzinējs un elektromotors darbojas kopīgi modernā un augsti integrētā piedziņā. Elektromotors uzlabo veiktspēju, vienlaikus darbojoties arī kā ģenerators, kas enerģijas pārpalikumu pārvērš elektriskajā uzlādē, tādējādi samazinot degvielas patēriņu. Braucot ar hibrīdu ir iespējams gūt pievienoto vērtību no sistēmas divām būtiskākajām priekšrocībām – enerģijas rekuperācijas bremzējot, kas nodrošina hibrīdiem ievērojami zemāku degvielas patēriņu pilsētas satiksmē un elektromotora jaudas līknes atšķirību no iekšdedzes dzinējiem. Elektromotors sasniedz savu griezes momenta maksimumu jau pie pirmajiem apgriezieniem un šādi var nodrošināt hibrīda automašīnai straujāku un vienmērīgāku startu kā arī precīzāku atsaucību uz akseleratora pedāli. Rezultāts ir vienmērīga, efektīva un, pats galvenais, aizraujoša braukšanas pieredze.

UZLĀDĒJAMAIS ELEKTRISKAIS HIBRĪDS (PHEV)

Jaudīga hibrīda tehnoloģija ar elektriskās piedziņas iespējām, kas ļauj veikt ikdienas braucienus EV režīmā. 

  • Uzpildi degvielu kā parasti;
  • Pie nepieciešamības veic gaitas akumulatora uzlādi kā EV;
  • Brauc kā parasti;
  • Tikai elektriskās piedziņas iespēja;
  • Jaudīgs un efektīvs. 

Uzlādējamais hibrīds reāli ir hibrīds ar lielākas ietilpības gaitas akumulatoru bateriju, kurai tehnoloģiski ir paredzēta arī ārējā uzlāde. Rezultātā ir iespēja ievērojami ilgāk lietot EV režīmu, kad automašīnu virza tikai elektromotors, kas parasti šādiem hibrīdiem ir jaudīgāks. Degvielas uzpildes stacijās uzpildi degvielu kā parasti, lai ilgākos braucienos izmantotu iekšdedzes dzinēju. Lai nodrošinātu ātru un ērtu uzlādi, uzstādi mājas lādētāju vai izmanto publiskās uzlādes stacijas ērtai uzlādei, esot ceļā. Tu vari uzlādēt savu Toyota uzlādējamo hibrīdu arī mājās, izmantojot mājsaimniecības kontaktligzdu ilgākai uzlādei vai uzlādei pa nakti. Ja ikdienā ir jāveic salīdzinoši nelieli attālumi – šādu automašīnu var izmantot kā elektromobili. Toyota uzlādējamie hibrīdi spēj nobraukt lielāku attālumu, izmantojot tikai elektroenerģiju, un tie var nobraukt līdz pat 75 km, neizmantojot degvielu un neradot izplūdes gāzu emisijas.

ELEKTROMOBILIS (EV)

Pilnībā elektrisks. Elektriskie akumulatora automobiļi darbojas tikai ar akumulatora enerģiju, nodrošinot braukšanas prieku un mobilitāti ar zemām emisijām. 

  • Nav nepieciešams uzpildīt benzīnu vai dīzeļdegvielu;
  • Viegli uzlādējams no tīkla vai īpašās uzlādes stacijās;
  • Dinamiskāka vadīšanas pieredze;
  • Vienmērīga gaitas dinamika;
  • Akustiskais komforts – klusāks un ar mazāk vibrācijām.

Toyota elektrisko automobiļu uzlāde ir droša, ērta un vienkārša. Uzlādē mājās, izmantojot mājas kontaktligzdu un komplektā iekļauto uzlādes kabeli, vai arī ātrākai uzlādei izmanto sienas lādētāju. Ātrā uzlāde ir iespējama publiskajās uzlādes stacijās. Toyota elektriskie akumulatora automobiļi, piemēram, Toyota bZ4X, var mērot vairāk nekā 500 km ar pilnu uzlādi (pēc WLTP). Nobraucamais attālums ir atkarīgs no izvēlētā aprīkojuma līmeņa un aktuālajiem braukšanas un noslodzes apstākļiem. Tāpat kā hibrīdiem, elektromobiļiem ir pieejama reģeneratīvā bremzēšana, kas ir efektīvāka un var būtiski palielināt to nobraukumu pilsētas satiksmē un ļauj iegūt jaunu auto vadīšanas pieredzi – pārvaldīt automašīnas ātrumu tikai ar akseleratora pedāli un izmantot bremzes tikai straujas ātruma samazināšanas nepieciešamības gadījumā. Brauciena laikā elektromobiļi neizdala CO2 izmešus un citas degvielas sadegšanas laikā radušās vielas, mazāk izplata veidē bremžu darbības produktus un rada mazāku trokšņu fonu.

Kāda ir būtiskākā atšķirība starp EV un hibrīdiem?

Hibrīds pārslēdzas starp diviem enerģijas avotiem – benzīna dzinēju un hibrīda akumulatoru, kas uzlādējas pats vai PHEV gadījumā – var tikt arī papildu uzlādēts no elektriskā tīkla. Kā norāda nosaukums, elektriskais akumulatora automobilis darbojas tikai ar akumulatora enerģiju. Tam nav iekšdedzes dzinēja un šķidrās degvielas tvertnes, bet ir viens vai vairāki elektromotori un lielas ietilpības gaitas akumulatora baterija, kas uzlādējama no ārējā tīkla. Elektromobiļi neizmanto fosilo degvielu un brauciena laikā nerada gāzu emisijas.

Cik ilgi kalpo elektrisko automobiļu akumulatori?

Mūsu elektriskie akumulatora automobiļi ir tikpat kvalitatīvi, izturīgi un uzticami kā jebkurš cits Toyota modelis. Akumulatori ir izstrādāti tā, lai tie kalpotu visu automobiļa ekspluatācijas periodu, un katram no tiem ir 8 gadu/160 000 km (atkarībā no tā, kas tiek sasniegts ātrāk) garantija, lai turpmākos gadus tu varētu izbaudīt pilnīgu sirdsmieru. Kad akumulatora kalpošanas laiks ir beidzies, mūsu apmaiņas shēma garantē drošu un atbildīgu to utilizāciju. Ievērojot Toyota apkopes programmu un veicot visus nepieciešamos apkopes darbus pilnvarotā Toyota autoservisā, mēs varam garantēt 70% no sākotnējās akumulatora kapacitātes pēc līdz 10 gadiem un līdz 1 miljonam km.

ŪDEŅRAŽA AUTO (FCEV)

Toyota ūdeņraža degvielas šūnu elektroauto, kuri izdala tikai ūdeni, revolucionāri maina mūsu braukšanas veidu. Toyota ir viens no retajiem auto ražotājiem, kas piedāvā šādu tehnoloģiju vieglo automobiļu segmentā.

  • Ātra degvielas uzpilde;
  • Nav nepieciešams uzlādēt gaitas akumulatoru;
  • Nav kaitīgu izplūdes gāzu emisiju;
  • Visas elektriskās automašīnas gaitas priekšrocības;
  • Izcila sniedzamība ar vienu uzpildi.

Toyota ūdeņraža degvielas šūnu elektriskā tehnoloģija ļauj uzpildīt auto ātri un ērti — tā rada ķīmisku reakciju starp ūdeņradi un skābekli degvielas šūnu blokā. Ūdeņraža tvertnes uzpildīšana no sūkņa aizņem mazāk nekā piecas minūtes, lai tu varētu būt atpakaļ uz ceļa un turpinātu izbaudīt braucienu. Toyota ūdeņraža degvielas šūnu elektroauto ir daudz izcilu inovāciju, kas izstrādātas, lai maksimāli uzlabotu braukšanas pieredzi. Mūsu jaunākās paaudzes ūdeņraža degvielas šūnu elektroauto, piemēram, Toyota Mirai, spēj braukt tālāk nekā lielākā daļa pasaulē pieejamo parasto EV. Toyota revolucionārā ūdeņraža degvielas šūnu elektriskā tehnoloģija nodrošina patiesu nulles emisiju brauciena laikā, jo ūdeņraža degvielas šūnu elektroauto emitē tīru ūdeni. Ūdeņraža enerģija ir mūsu nākotne. Pēdējā desmitgadē ūdeņradis ir kļuvis par uzticamu un izplatītu līdzekli transportlīdzekļu darbināšanai, kas var palīdzēt saglabāt planētu nākamajām paaudzēm.

Vai ūdeņraža degvielas šūnu elektroauto ir droši?

Ūdeņradis ir tik izplatīts, ka veido 70 % no matērijas Visumā. Nav pārsteidzoši, ka ar to ir pat drošāk rīkoties nekā ar benzīnu vai dīzeļdegvielu. Būdams nulles emisiju inovāciju eksperts, Toyota ir pavadījis daudzus gadus, testējot ar ūdeņradi darbināmos auto ekstremālos apstākļos un temperatūrā, lai nodrošinātu, ka tos var lietot tikpat droši un uzticami kā jebkuru citu modeli. Toyota daudzslāņu ūdeņraža tvertnes ir īpaši labi aizsargātas — pietiekami spēcīgas, lai atvairītu lodes šāvienu no tuva attāluma.

Uzini vairāk par jaunākajiem Toyota elektrificētajiem modeļiem "Amserv Motors" Toyota autocentrā Rīgā, Krasta ielā 3. Patiesi – Labi auto labā vietā!