Izvēlne Izvēlne
LV

JAUNAIS PILNIZMĒRA KOMERCFURGONS TOYOTA PROACE MAX

27.11.2023

IZMĒRAM UN SPĒJĀM IR NOZĪME!

Lielisks jaunums – Toyota atjaunoto un pilnībā elektrificēto komerctransporta modeļu līniju papildina ilgi gaidītais pilnizmēra komercfurgons Proace Max – lielākais komerctransporta modelis Toyota Professional saimē, kas būs pieejams gan ar ierasto dīzeļdzinēju, gan pilnībā elektrisko motoru un īpaši lielas ietilpības gaitas akumulatoru, kas kompakti izvietots furgona bāzē un nesamazinās tā lietderīgās kravas telpas tilpumu.

Proace Max būs pieejams sešās atšķirīgās virsbūves konfigurācijās – trīs garuma un trīs augstuma versijās (L2H1; L2H2; L3H2; L3H3; L4H2 un L4H3), kas sniedz visplašākās kravas pārvadāšanas iespējas. Proace Max lielākajai versijai ir klasē viena no labākajām kravas telpas ietilpībām – iespaidīgie 17 m³. Iekšdedzes dzinēju (ICE – Internal Combustion Engine) palete iekļauj ekonomisko 2.2 litru tilpuma turbodīzeli ar 3 jaudas versijām – 120 Zs / 6MT, 140 un 180 Zs ar komplektācijas izvēli starp manuālo un 8 pārnesumu automātisko transmisiju.

Elektromobiļa (BEV – Battery Electric Vehicle) versijā jaunais Toyota Proace Max ar pilnībā jauno 110 kWh gaitas akumulatora bateriju un 150 Zs elektromotoru sasniegs nobraukumu ar pilnu uzlādi līdz pat 420 km (pēc WLTP), kas ir ievērojami virs vidējiem rādītājiem savā klasē un, izmantojot līdzstrāvas 100 kW publiskās uzlādes staciju, tā akumulatoru varēs pilnībā uzlādēt 1,5 stundās, bet ar 22 kW maiņstrāvas lādētāju (Wallbox) komercfurgona akumulatoru varēs uzlādēt aptuveni 6 stundās. Elektriskajai versijai būs pieejamas tās pašas virsbūves izvēles iespējas, kas iekšdedzes dzinēja modeļiem. 

Klientus priecēs iespēja izvēlēties arī vairākus virsbūves tipus pēc to tālākā pielietojuma – klasisko kravas furgonu (Panel Van), kravas-pasažieru versiju (Crew Cab), šasiju un jau ar bortu kravas kasti aprīkotu parstās un dubultkabīnes komercauto versiju. Jaunums – pieejama būs arī kravas kastes sānu pašizgāzēja versija gan parastajai, gan dubultkabīnei. Plašajā kabīnes salonā Toyota Proace Max priecēs ar pilnībā digitālo mērinstrumentu paneli, multifunkcionālu stūres ratu, jaudīgu klimata kontroles iekārtu un multimediju aprīkojuma iespējām ar bezvadu režīmā lietojamu tiešsaistes savienojumu ar Apple CarPlay un Android Auto (atkarībā no izvēlētās komplektācijas).

 

TOYOTA KOMERCAUTO MODEĻU LĪNIJAS ATJAUNOTNE

Līdz ar Proace Max pievienošanos Toyota Professional komercauto saimei, Toyota zīmols var tirgū piedāvāt vienu no plašākajām un pārdomātākajām izvēles iespējām praktiski jebkura uzņēmuma vajadzībām. Virzoties uz klimetneitrālu un ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, kā arī saskaroties ar dažādiem ierobežojumiem transportam ar ICE dzinējiem pilsētu centros un it īpaši to vēsturiskajās daļās – uzņēmējiem un daudzām valsts un pašvaldību iestādēm ļoti būtiska ir iespēja visus Toyota komercfurgonu modeļus iegādāties pilnībā elektriskajās versijās, kas pārsvarā gadījumu sniedz arī klasi augstāku aprīkojumu bāzes komplektācijā.  

Būtiski atjauninājumi ir skāruši visus jau pazīstamos Toyota komercauto modeļus – Proace un Proace Verso vidējā izmēra komercfurgonus un kompakto Proace City un Proace City Verso. Visas elektriskās versijas ir ieguvušas otrās paaudzes gaitas akumulatoru baterijas, jaudīgākus un ekonomiskākus elektromotorus, kas kopumā nodrošina gan lielāku sniedzamību ar vienu uzlādi, labāku dinamiku un zemākas ekspluatācijas izmaksas kopumā. Tradicionāli ka visi atjaunotie (Facelift) modeļi ir ieguvuši arī jaunu un izteiksmīgāku dizainu un iespējām bagātāku aprīkojuma klāstu. 

Atjaunoto Proace un Proace Verso elektromobiļu nobraukums ar vienu uzlādi tagad pēc WLTP sasniedz 350 km un lietderīgā kravnesība līdz pat 1400 kg. Kravas furgona versija Proace nodrošina ietilpību līdz 6,6 m3, bet pasažieru versija – līdz pat 9 vietām atkarībā no izvēlētās komplektācijas. 

Atjaunoto Proace City un Proace City Verso elektromobiļu nobraukums ar vienu uzlādi tagad pēc WLTP sasniedz 330 km un lietderīgā kravnesība līdz pat 1000 kg. Kravas furgona versija Proace nodrošina ietilpību līdz 4,4 m3, bet pasažieru versija – līdz pat 7 vietām atkarībā no izvēlētās komplektācijas.

Toyota Professional klāstā ir iekļauts arī leģendārais Hilux pikaps. Klientiem ļoti gaidīta ir ziņa, ka populārais auto ir ieguvis hibrīddzinēja versiju – Toyota Hilux Hybrid 48V. Automašīna līdz ar hibrīda spēka iekārtu ir ieguvusi daudz priekšrocību – taupīgāku degvielas patēriņu, precīzāku un ātrāku atsaucību uz vadītāja darbībām, vienmērīgāku paātrinājumu un enerģijas rekuperācijas iespēju gan bremzējot, gan braucot no kalna. Tehnoloģiskie uzlabojumi un lielāka veiktspēja nav ietekmējuši nedz pikapa vilktspēju, nedz kravnesību – šie rādītāji joprojām ir izcili un var sasniegt attiecīgi 3500 kg piekabēm ar bremzēm un 1000 kg lietderīgās kravas.

Visi Toyota Professional auto ir aprīkoti ar jaunākajām Toyota Safety Sense tehnoloģijām, kas palīdz autovadītājam un rada papildu drošības izjūtu.

Uzzini vairāk par jaunajiem komerctransporta modeļiem pie “Amserv Motors” Toyota pārdošanas konsultantiem Rīgā, Krasta ielā 3. Labi auto – Labā vietā!