Izvēlne Izvēlne
LV

Stilīgais un vizionāraisToyota elektromobiļa ME.WE koncepts ir klāt!

27.04.2013

Pasaulē devies Toyota Eiropas dizaina studijas ED2 un dizaina studijas Massaud kopīgi radītais „pretkrīzes” auto koncepts - pilnpiedziņas elektromobilis ME.WE. Tas ir vizuāli neparasts un stilīgs mazauto, kura koncepts radīts, ievērojot trīs principus: piemērotību dažādiem dzīves stiliem, sintēzi, apvienojot netradicionālu pārvietošanās risinājumu ar cilvēku vēlmi būt kustībā, un mūsdienīgumu, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un to pielāgošanu videi draudzīgam transportlīdzekļa modelim. ME.WE mērķis nav kļūt par kāda noteikta sociālā statusa piederības zīmi, tas ir auto progresīvi domājošiem, dvēseliski brīviem cilvēkiem.

ED2 un Studio Massaud dizainera Jean-Marie Massaud kopdarba rezultātā ir radīts auto nākotnei, kas atspoguļo vēlmi mainīt mūsu līdz šim pierastos pārvietošanās paradumus. Kamēr tradicionālie automobiļi arvien vairāk tiek pakļauti dažādiem ierobežojumiem, ME.WE piedāvā plašāku brīvību, baudījumu, vairāk prieka un iespēju pārvietoties bez piespiedu nosacījumiem, vienlaikus nemazinot katra personisko atbildību un pilsonisko pienākuma apziņu. Šis auto ļauj paplašināt skatījumu uz daudziem globāliem ar transportu un vides aizsardzību saistītiem jautājumiem, un kalpo kā labs izaicinājums vides problēmu risināšanā. Kā uzsver paši ME.WE radītāji – automobiļa koncepts demonstrē pāreju no sabiedrībā tik pierastā „vairāk” uz „labāk”. ME un WE sintēze nozīmē “perfekts man” un “noderīgs citiem”.

Pati automašīnas uzbūve veidota vienkārši, bet pārdomāti. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas, radīts veiktspējīgs, kvalitatīvs un brauktpriekam patīkams transportlīdzeklis. Tas vienlīdz labi iederēsies gan pilsētas satiksmē, gan, dodoties izbraukumos lauka apstākļos. ME.WE ultravieglā virsbūves konstrukcija veidota no alumīnija un apšūta ar maināmiem polipropilēna paneļiem, kas var atšķirties gan ar krāsu, gan faktūru, izvēloties katra gaumei piemērotāko variantu. Auto darbina četri, riteņos iebūvēti elektromotori, kas analogi Toyota i-ROAD konceptā izmantotajiem. Akumulatora baterijas izvietotas zem grīdas tāpat kā iQ EV modelim. Salona interjers iekārtots tā, lai ērti būtu gan auto pasažieriem, gan bagāžai. Piemēram, aizmugurējos sēdekļus, ja tie nav nepieciešami, var noņemt, un salocītā veidā uzglabāt zem priekšējiem sēdekļiem. Tos pat var izmantot kā īpašus krēslus piknikam dabā.

Neraugoties uz savu visnotaļ nepretenciozo tēlu, auto aprīkots gan ar sēdekļu apsildi, gan klimata kontroles sistēmu, tiek piedāvāta arī tāda opcija, kā nolaižams vējstikls, padarot auto par savdabīgu kabrioletu. ME.WE kopējais svars ir 750 kg, kas ir par aptuveni 20% mazāk nekā sver tradicionāls, no tērauda būvēts supermini auto. Savukārt maināmo paneļu svars ir tikai 14 kg, turklāt paneļi ir pilnībā otrreiz pārstrādājami. Grīdai un salona horizontālajām virsmām izmantots bambuss, kas ir gan atjaunojams izejmateriāls, gan piešķir estētiski patīkamu izskatu. Īpaši interesanti ir risināta bagāžas novietošana – uz jumta, pārklājot to ar izvelkamu neoprēna pārvalku vai arī nolaižot daļu no aizmugures bagāžas nodalījuma durvīm un pārvēršot auto par improvizētu pikapu.

Vienkārši un askētiski noformēts priekšējais instrumentu panelis ar displeju, kas sniedz nepieciešamo informāciju par auto gaitu un funkcijām. Izmantojot savienojuma opciju ar viedtālruni, tiek nodrošināta navigācijas iespēja un dažādi personalizēti uzstādījumi, piemēram, kontrolēts salona klimats, izvēlēta mūzika u.c.

Tēlaini raksturojot, jauno konceptauto var dēvēt par gudru atbildi uz tiem videi nodarītajiem zaudējumiem, ko radījusi masu produkcija un arvien pieaugošais automašīnu skaits uz ceļiem. Jaunā auto ražošanā izmantoti materiālu, kas palīdz samazināt enerģijas patēriņu un šis auto nerada CO2 piesārņojumu vidē.

Stilīgais auto būs izstādīts Toyota korporatīvajā salonā Le Rendez-vous Toyota, Parīzē, Elizejas laukos.

Toyota ME.WE
Klikšķiniet uz mazā attēla, lai atvērtu lielos galerijas attēlus