Izvēlne Izvēlne
LV

„Amserv Motors” oficiālā ceremonijā Atēnās saņem ceturto Ichiban balvu pēc kārtas

07.06.2013

Š.g. 22. maijā, Atēnās, Grieķijā, īpašā ceremonijā Toyota un Lexus pārstāvji Latvijā ― SIA „Amserv Motors” ceturto reizi pēc kārtas saņēma prestižo Toyota Eiropas klientu apmierinātības apbalvojumu Ichiban (Toyota Ichiban Customer Satisfaction Award). Par balvas piešķiršanu tika paziņots jau 6. aprīlī, Dienvidāfrikas Republikā notikušajā Toyota Baltijas valstu dīlercentru vadības konferencē, kuru organizēja Toyota Baltic AS (TBA).

Ikgadējā oficiālā Ichiban pasniegšanas ceremonija notika jau septīto reizi. Šeit sapulcējās Eiropas labāko Toyota mazumtirgotāju pārstāvji, tostarp arī Ichiban ieguvēji „Amserv Motors” - vienīgais Toyota automašīnas pārstāvošais uzņēmums Baltijā, kas šo augsto atzinību saņēmis jau četrus gadus pēc kārtas.

Armands Vimba, SIA „Amserv Motors” valdes loceklis: „Saņemt ceturto Ichiban pēc kārtas ir liels pagodinājums. Taču tam visam pamatā ir neatlaidīgs un uz mērķi orientēts komandas darbs. Paldies visai „Amserv Motors” darbinieku komandai! Arī šis Ichiban, tāpat kā trīs iepriekš saņemtie, mūs motivē strādāt vēl labāk, vēl kvalitatīvāk.”

Ceļojošā Ichiban balva tiek pasniegta ik gadu katras valsts tikai vienam labākajam Toyota pārstāvim. Galvenais vērtēšanas kritērijs ir klientu apmierinātība ar pārstāvniecības sniegumu apkalpošanā. Papildu klientu apmierinātības vērtēšanai jābūt ievērotiem arī nosacījumiem attiecībā uz pārstāvniecības uzņēmējdarbību ― noteiktajiem plāniem gan pārdošanā, gan pēcpārdošanā ir jābūt izpildītiem, turklāt izpildītiem labāk nekā citiem pārstāvjiem. Vārds „Ichiban” ir radies no japāņu vārda „Okyakusama Ichiban”, un tā nozīme ― „Klients pirmajā vietā”, un „Ichiban” nozīme šajā vārdu savienojumā ir „pirmais” jeb „numur viens”.

Kopumā Eiropā ir vairāk nekā 2000 Toyota mazumtirgotāju, bet Ichiban balvu līdz šim saņēmušas 45 pārstāvniecības. „Amserv Motors” šo balvu pirmo reizi saņēma 2010. gada aprīlī, otro reizi – 2011. gada martā, trešo – 2012. gada maijā.

„Amserv” ir lielākais koncerns Igaunijā un Latvijā, kas nodarbojas ar Toyota automašīnu mazumtirdzniecību un pēcpārdošanu. 2012.gadā uzņēmuma tirgus daļa Igaunijā vieglo automašīnu mazumtirdzniecības tirgū veidoja vairāk nekā 15%. „Amserv” kopā ir 13 pārstāvniecības: Tallinā, Pērnavā, Tartu, Paidē, Viljandē, Rīgā, Ventspilī un Liepājā. Koncerns pārstāv Toyota, Lexus, Opel, Chevrolet, Hyundai, Peugeot un Saab preču zīmes. „Amserv” 2012. gadā pārdeva 7084 jaunas un lietotas automašīnas, pēcpārdošanas klientu skaits pārsniedza 125 000. „Amserv” kopumā strādā 480 cilvēku.