Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota Motorsport gatavojas pārsteigt ar jaunām tehnoloģijām leģendārajās Pikes Peak autosacīkstēs ASV

09.06.2012

Toyota Motorsport GmbH (TMG) gaidāmajās Pikes Peak International Hill Climb autosacīkstēs, kas norisināsies š.g. 8. jūlijā Kolorādo štatā ASV, gatavojas pārsteigt ar augstas veiktspējas elektromotora tehnoloģiju, kas tiks izmantota jaunajā sporta elektroauto modelī TMG EV P002.

Pērn Nirburgringas leģendārajā Nordšleife trasē Vācijā TMG ar ielas sporta elektroauto TMG EV P001 uzstādīja jaunu apļa rekordu (9.1 minūte) automašīnām ar elektrisko piedziņu, kas līdz šim palicis nepārspēts. Pēdējo mēnešu laikā TMG Elektrisko un elektronisko komponenšu izstrādes departaments visu uzmanību veltījis elektromotora pilnveidošanai, fokusējoties uz jaudas un izturības attiecības uzlabojumu.

Augstas veiktspējas elektropiedziņa ir jaunā sporta auto TMG EV P002 „sirds”. Ar šo auto Pikes Peak trasē dosies daudzkārtējais Japānas ralliju uzvarētājs Fumio Nutahara (Fumio Nutahara). Plānots, ka auto līkumotajā trasē sasniegs ātrumu līdz 240 km/h realizējot abu līdzstrāvas elektromotoru kopējo 350 kW jaudu un 900 Nm lielo griezes momentu. Jāpiebilst, ka automašīna aprīkota ar viena pārnesuma transmisiju un elektromotoru pilna jauda ir „pieejama” jau no paša starta brīža.

20 kilometrus garā trase, kas sākas 2862 metru augstumā virs jūras līmeņa un ved uz 4302 metrus augsto kalna virsotni būs laba iespēja nodemonstrēt Toyota sasniegumus elektromobiļu izstrādes jomā. Pirmie veiktspējas pārbaudes rezultāti ir veiksmīgi – to apliecināja trīs dienu testu sesija Pola Rikāra trasē Francijas dienvidos šī gada maijā.

Ludvigs Cellers (Ludwig Zeller), TMG Elektrisko un elektronisko komponenšu izstrādes departamenta ģenerāldirektors: „Pikes Peak sacīkstes būs labs izaicinājums TMG jaunajai elektromotora tehnoloģijai. Jau rezultāti Nirburgringas trasē pierādīja, ka TMG ir vadošie šādu sporta elektromotoru izstrādē. Mēs vēlamies paplašināt elektromotoru izstrādi tieši autosporta vajadzībām un ticam, ka tai ir liela nākotne.”

Informācijai:

Pikes Peak International Hill Climb sacensības ASV notiek kopš 1916. gada un dalībnieku uzdevums ir pēc iespējas ātrāk uzbraukt Pikes Peak kalnā. 20 kilometrus garā distance, kas ved pa asfalta un grants segumu, ietver 156 līkumus gar līdz pat 1800m dziļām nogāzēm. Finiša līnija tiek šķērsota 4301 metrus virs jūras līmeņa.

Kompānija Toyota Motorsport GmbH dibināta 1979. gadā un darbojas Ķelnē, Vācijā. Tās darbība saistīta ar sporta automobiļu būvi un sagatavošanu pasaules līmeņa autosacīkstēm.

Par TMG EV P002: