Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota iegūst dubultu uzvaru J.D.Power klientu apmierinātības pētījumā Lielbritānijā

04.06.2012

Saskaņā ar starptautiskās tirgus pētījumu kompānijas J.D.Power and Associate šogad veiktā pētījuma par Lielbritānijas autoīpašnieku apmierinātību ar savu auto rezultātiem, trīs Toyota modeļi iekļuvuši starp desmit vislabāk vērtētajiem auto. Toyota ir vienīgais autoražotājs, kam izdevās sasniegt tik augstu rezultātu ar vairākiem modeļiem.

Ģimenes auto klasē 1. vietu ieguva Toyota Prius, bet kopvērtējumā Prius ieguva 3. vietu. Pilsētas auto klasē 1. vietu ieguva iQ, bet kopumā iQ ierindojās 6. vietā. Savukārt Toyota Auris ieguva 2. vietu mazo ģimenes auto klasē.

No visiem Toyota modeļiem, kas piedalījās pētījumā, ar rezultātu 83% Prius kopvērtējumā ieguva augsto 3. vietu no 118 automašīnām. Šis jau ir sestais gads, kad Prius iekļūst top10 un vienlaikus iegūst divas uzvaras kopvērtējumā. Prius arī atzīts par labāko ģimenes auto klasē.

iQ šajā pētījumā piedalījās pirmo reizi un šim modelim izdevās pārliecinoši turpināt Toyota iesāktās labo rezultātu tradīcijas. Mazais auto kopvērtējumā ieguva 6. vietu un ar rezultātu 81.8% ieguva 1. vietu pilsētas auto klasē. Jāpiebilst, ka iQ bija vienīgais pilsētas auto, kura rezultāts pārsniedza 80%.

Arī citi Toyota modeļi pētījumā ieguva ievērojamus panākumus. Pilsētas auto klasē 3. vietu ieguva Aygo, mazo ģimenes auto klasē 2. vieta piešķirta Auris, bet Avensis piešķirta 4. vieta ģimenes auto klasē.

Kopumā pētījumā tika iekļauti 118 dažādu autoražotāju modeļi. Kompānija J.D. Power and Associates līdzīgus pētījumus veic arī citās pasaules valstīs. Pētījumu mērķis ir sniegt autobūves nozarei etalonu klientu apmierinātības noteikšanai un novērtēšanai. Plašāk par Lielbritānijā veikto klientu apmierinātības pētījumu skatīt šeit:

http://www.jdpower.com/content/press-release/4adBkt4/2012-uk-vehicle-ownership-satisfaction-study.htm