Izvēlne Izvēlne
LV

JAUNAIS TOYOTA YARIS

17.04.2017

Šovasar gaidām Latvijā jauno Toyota Yaris – vairāk nekā 900 jaunu detaļu, iespaidīgs lukturu dizains un jauns salons. Toyota sava mazās klases Yaris modeļa modernizācijā ir ieguldījusi vairāk nekā 90 miljonus eiro. Novatoriskā Toyota Safety Sense sistēma tagad būs pieejama pilnīgi visām Yaris komplektācijām. Yaris ir viens no Toyota populārākajiem modeļiem Eiropā un savā segmentā aizņem 6,5% tirgus, bet pagājušajā gadā Eiropā Toyota pārdevusi vairāk nekā 208 000 Yaris automašīnu. Pieejamas būs jau no esošā modeļa pazīstamās stilīgās Bi-Tone divkrāsu virsbūves, kā arī pilnīgi jauna komplektācija – Chic (Šiks), kas iecerēta lietotājiem ar augstākām prasībām pret mazās klases auto. Atjaunotais Yaris leposies arī ar pilnīgi jauno Toyota 1,5 litru benzīna dzinēju, kas tiks komplektēts ar 6 pārnesumu manuālo vai arī CVT (variatora tipa) automātisko transmisiju. Protams būs pieejamas arī jau pazīstamās 1 litra benzīna dzinēja ekonomiskās versijas, kā arī Yaris Hybrid – ar 1,5 litru hibrīddzinēju. Jaunā Toyota pilsētas auto būtiskākie atslēgvārdi ir drošība, komforts, precīza vadāmība un zemas ekspluatācijas izmaksas.

Toyota Yaris 2017
Klikšķiniet uz mazā attēla, lai atvērtu lielos galerijas attēlus

Yaris ir drošs. Lielākā daļa ikdienas satiksmes negadījumu notiek pilsētvidē. Jaunā Toyota Safety Sense sistēma veidota, lai samazinātu iespējamās sadursmes tieši pilsētas satiksmē un tas ir īpaši svarīgi pilsētas auto, kura viens no uzdevumiem – jaunākās paaudzes nogādāšana gan uz bērnudārzu, skolu, gan citām nodarbībām. Ļoti liela nozīme drošībā ir labai redzamībai un automašīnas gaismām, tāpēc jaunajam modelim ir pilnībā jauna optika gan priekšā, gan aizmugurē, kas radīta, izmantojot jaunākās tehnoloģijas.

Komfortu nodrošina klusāka gaita, kas panākta, uzlabojot salona akustisko izolāciju un veicot izmaiņas, kas skārušas gan izplūdes sistēmu, dzinēja stiprinājumus un pat virsbūves integrētā priekšējā pusrāmja konstrukciju. Garākos braucienos varēs novērtēt ergonomiskos sēdekļus un pārdomāto vadības ierīču izvietojumu, kā arī savā klasē vienu no kvalitatīvākajiem stūres ratiem ar bagātīgu distances vadības funkciju klāstu. Emocionālo komfortu sniegs stilīgais auto interjera un eksterjera dizains. Pieejamas būs pilnīgi jaunas virsbūves krāsas – Hydro Blue un Tokyo Red.

Vadāmību uzlabo pilnīgi jaunā dzinēja stiprinājuma konstrukcija, kas samazina automašīnas šūpošanos pie gaitas uzsākšanas un bremzējot, jaunu amortizatoru izvēle un jauna programma stūres pastiprinātāja vadībai, kas nodrošina ātrāku automašīnas atsaucību stūrei. Rezultātā braukt ar jauno Yaris pilsētā ir kļuvis vēl vieglāk un patīkamāk.

Jaunais 1,5 litru benzīna dzinējs ir jaudīgāks salīdzinājumā ar līdz šim pieejamo 1,33 litru dzinēju, vienlaikus nodrošinot par 12% zemāku degvielas patēriņu. Visekonomiskākais pilsētas satiksmē, protams, būs Yaris ar hibrīddzinēju. Pēc jaunākajiem Toyota pētījumiem Eiropā, kas veikti, piedaloties vairāk nekā 900 Yaris Hybrid vadītājiem, ar telemātikas aplikācijas palīdzību, kas ļāva lejuplādēt reālā laika datus no automašīnām kustībā, –  līdz pat 54% no laika pilsētas satiksmē Yaris Hybrid automašīnas veikušas elektromobiļa režīmā (EV), kas nodrošināja reālajā ekspluatācijā 5 l/100 km vidējo degvielas patēriņu. Citi ieguvumi – klusāka gaita bez vibrācijām un ievērojami zemāks vidējais izmešu daudzums.

Foto no Toyota Motor Corporation publicitātes materiāliem.