Izvēlne Izvēlne
LV

GALVENĀS CĪŅAS LATVIJAS PLUDMALES VOLEJBOLISTIEM ŠOSEZON ‒ JŪRMALĀ

17.04.2017

No 16. līdz 20. augustam Jūrmalā norisināsies Eiropas meistarsacīkšu fināls pludmales volejbolā, un ”Amserv Motors” lepojas, ka ir viens no šo sacensību atbalstītājiem.

Šis būs jau ceturtais gads, kad Latvijā notiek pludmales volejbola turnīrs Eiropas Volejbola konfederācijas (EVK) paspārnē, un jau otro gadu tā atbalstītāju vidū ir arī ”Amserv Motors”. 2014. gadā viss sākās ar EVK satelītturnīru, kurā uzvaras laurus plūca Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, kuri finālā apspēlēja Armandu Āboliņu un Haraldu Regžu. Gadu vēlāk klasi augstākā – Masters sērijas – turnīrā Samoilovs ar Šmēdiņu bija trešie. Pagājušogad Masters turnīrā, kurā jau piedalījās gan vīrieši, gan sievietes, ”Amserv Motors” pirmoreiz atbalstīja EVK paspārnē notiekošo pasākumu un priecājās par Samoilova un Šmēdiņa uzvaru, kā arī par Mārtiņa Pļaviņa un Haralda Regžas izcīnīto trešo vietu. Sieviešu turnīrā līdz piekto vietu guva Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa.

Eiropas čempionāta Masters sērijas posmi šogad notiks Bādenē (Austrija), Ankarā (Turcija) un Ļubļanā (Slovēnija), bet jaunie čempioni tiks kronēti Jūrmalā Eiropas meistarsacīkšu finālā. Arī šogad sacensībās Majoru pludmalē piedalīties plānojuši spēcīgākie Latvijas pludmales volejbolisti ar trīskārtējiem pasaules tūres uzvarētājiem kopvērtējumā ‒ Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu

Cīņām Jūrmalas pludmales volejbola laukumos briest arī Latvijas volejbolistes, viņu vidū arī titulētās jaunās sportistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras kopā pagājušogad Grieķijas pilsētā Salonikos kļuva par Eiropas U-22 čempionēm. Spēlētājas atgriezušās no treniņnometnes Ēģiptē, kur pirmoreiz sezonai gatavojās trenera Genādija Samoilova vadībā.

Sacensībās Jūrmalas pludmales centra teritorijā piedalīsies labākie Eiropas dueti, pa 32 pāriem vīriešiem un sievietēm, kuri sadalīs ne tikai Eiropas čempionāta medaļas, bet arī kopējo balvu fondu 200 000 eiro apmērā. Tribīnēs, kuru uzcelšanai izmantotas 21 695 metāla detaļas un kuru konstrukcijā izmantoto metālu stieņu kopējais garums ir 22 kilometri un 788 metri, bet kopējais tribīņu svars ir 149 tonnas, ir vietas 2800 skatītājiem. Iepriekšējā gadā piecu dienu laikā sacensībās noraudzījās ap 10 000 skatītāju, un tiek lēsts, ka šogad to skaits klātienē sasniegs vairāk nekā 15 000.

“Tas ir ievērojamākais volejbola pasākums Latvijā kopš 2005. gada Eiropas jauniešu čempionāta finālturnīra Rīgā klasiskajā volejbolā,” saka Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Ainārs Dakša. “Latvijas puiši toreiz finišēja devītajā vietā, un ir pamats cerēt, ka šoreiz vieta būs augstāka. Paldies visiem atbalstītājiem! Sacensības rīkojam ciešā sadarbībā ar Jūrmalas domi, kura šim pasākumam atvēl lauvas tiesu līdzekļu, savukārt oficiālo čempionāta auto ir sarūpējis uzņēmums ”Amserv Motors”.”