Izvēlne Izvēlne
LV

Toyota pārdoto hibrīdu skaits pārkāpj 9 miljonu robežu

11.06.2016

  • Maija sākumā Toyota kopējo pārdoto hibrīdu skaits pasaulē pārsniedz 9 miljonus vienību.
  • Kaitīgo CO2 izmešu daudzums samazināts par 67 milj. tonnu.
  • Plāni ambiciozi, bet pamatoti – paplašināt modeļu klāstu un vēl vairāk veicināt pārdošanu.

Autobūves gigants Toyota paziņojis par jaunu rekordu – globālie pārdošanas dati liecina, ka līdz šī gada 30. aprīlim pasaulē kopumā pārdots 9.014 miljoni hibrīdautomašīnu vienību. Ir pārsniegta 9 miljonu robeža, turklāt pēdējais miljons automašīnu tika pārdots deviņu mēnešu laikā.

Veicot aprēķinus par vairāk nekā 9 miljonu hibrīdautomašīnu pozitīvo ietekmi uz apkārtējo vidi, Toyota aplēsusi, ka šādam skaitam videi draudzīgo auto izdevies pasargāt mūsu planētu no kaitīgajiem CO2 izmešiem 67 miljonu tonnu apjomā.

Pagājušā gada oktobrī Toyota nāca klajā ar savu jauno vides aizsardzības stratēģiju Toyota Environmental Challenge 2050, kur liela uzmanība pievērsta jautājumam par automašīnu ietekmes uz vidi samazināšanu. Kā viens no risinājumiem tiek minēta Toyota hibrīdauto modeļu klāsta paplašināšana. Toyota arī apņēmusies katru gadu pārdot vismaz 1.5 miljonus hibrīdauto, līdz 2020. gadam sasniedzot 15 miljonus kopumā pārdotu hibrīdautomašīnu.

Jau 2015. gads liecināja, ka Toyota nopietni ķērusies pie izvirzīto mērķu sasniegšanas. Hibrīdu klāstu papildināja Āzijas un Āfrikas tirgū populārais minvens Sienta, un tirgū ienāca leģendārās hibrīdu ikonas Toyota Prius jaunākās, ceturtās, paaudzes modelis. Ķīna tika iepazīstināta ar Corolla un Levin hibrīdiem, bet uz Eiropu un ASV devās jaunais RAV4 hibrīds – pirmais pilnā hibrīda modelis savā klasē. Kopumā uz šī gada aprīļa beigām Toyota piedāvāja 33 pasažieru hibrīdauto modeļus un vienu plug-in (PHV) modeli vairāk nekā 90 pasaules valstīs un reģionos.