Izvēlne Izvēlne
LV

PROACE – tagad arī ģimenēm, uzņēmējiem un biznesa braucieniem

25.07.2016

  • PROACE VERSO – pasažieru pārvadājumiem ar ietilpību līdz deviņām vietām;

  • Trīs atšķirīgi virsbūves garumi, bīdāmas durvis abās pusēs;

  • Plašāks aprīkojuma piedāvājums, piemēram, stikla panorāmas jumts;

  • Atšķirīgas komforta klases – Shuttle, Family un VIP;

  • Jaunākās drošības sistēmas visos modeļos.

Šis gads ir debijas laiks Toyota vieglā komerctransporta PROACE pasažieru versijai PROACE VERSO. Tādējādi PROACE modelis paplašinājis savu klāstu un ir pieejams kā pasažieru auto tuvākiem un tālākiem braucieniem.

PROACE ir salīdzinoši jauns zīmols Toyota modeļu klāstā – tikai 2013. gadā tas nomainīja iepriekšējo Toyota busiņu Hiace, kļūstot par pieprasītu auto vidējās klases komerctransporta segmentā. Pasažieru versijas izstrāde ir tikai loģisks solis tālākā Toyota komercauto stratēģijas īstenošanā.

PROACE VERSO piedāvā līdz deviņām pasažieru vietām un ir pieejams ar trīs atšķirīgiem korpusa garumiem – Compact, Medium un Long versijā, un tas paredzēts līdz 9 pasažieriem. Compact virsbūves garums – 4,6 m ar 2,9 m riteņu garenbāzes garumu. Neraugoties uz korpusa apjomīgumu, busiņa apgriešanās rādiuss ir tikai 11,3 m, un tas padara PROACE viegli manevrējamu un ērti novietojamu arī ierobežotas platības stāvvietās. Medium versijas korpusa garums – 4,9 m ar 3,2 m riteņu garenbāzi. Savukārt PROACELong komplektācijas riteņu garenbāze ir tāda pati kā Medium versijai, bet korpusa garums sasniedz 5,3 m, kas nozīmē ievērojamu salona ietilpību, kas ir ērti gan pasažieriem, gan parocīgi bagāžas novietošanai. Abās PROACE pusēs ir bīdāmas durvis, bet augšējās virās iekarinātas aizmugures durvis. Visi trīs PROACE VERSO varianti ir 2,2 m plati un 1,9 m augsti. Jāpiebilst, ka Medium un Long versijas modeļiem tiek piedāvāts stikla panorāmas jumts. PROACE modeļi aprīkoti ar 16” vai 17” collu riteņiem ar tērauda uzlikām vai vieglmetāla diskiem atkarībā no komplektācijas.

Jaunais PROACE VERSO pieejams ar trim atšķirīgiem rūpnīcas komplektācijas līmeņiem – Shuttle, Family un VIP. Shuttle klases busiņš būs vairāk piemērots individuāliem komersantiem, nelieliem uzņēmumiem, kā arī ģimenēm, kam svarīgas pēc iespējas zemākas auto ekspluatācijas izmaksas. Šīs klases auto salona grīda izklāta ar mīkstu segumu un apdarei izmantots augstas kvalitātes tekstils, visas 8 – 9 pasažieru sēdvietas ir brīvi konfigurējamas. Astoņvietīgais Family klases PROACE piedāvā daudzveidīgāku salona telpas izmantojumu un papildu komforta iespējas, lai garāki pārbraucieni būtu patīkamāki. Tiek piedāvāti lidmašīnas stila galdiņi, kas iebūvēti priekšējo sēdekļu mugurdaļā, dažādas priekšmetu novietošanas iespējas, otrās un trešās rindas sēdekļi ir bīdāmi pa sliedītēm un nolokāmi attiecībā 60:40 kā vieglajām automašīnām, bet priekšējie sēdekļi ir aprīkoti ar plašākām komforta regulēšanas iespējām. Visi seši aizmugurējo rindu krēsli ir apgādāti ar Isofix bērnu sēdeklīšu stiprināšanas iespējām. VIP klases PROACE atpazīstams pēc īpaša tonēta stiklojuma (Privacy glass), un salonā tiek piedāvāts īpaši izsmalcināts komforta līmenis kopumā 6 vai 7 braucējiem. Te ir viegli transformējams sēdekļu izkārtojums – vidējās rindas sēdekļi ir apgriežami par 360 grādiem un starp salona aizmugurējām sēdekļu rindām ir izvelkams neliels galdiņš, kā arī pieejami dažādi papildu komforta elementi visiem pasažieriem.

Attiecībā uz drošību PROACE VERSO modeļi ir aprīkoti ar Toyota Safety Sense, kas ietver jaunākās aktīvās drošības tehnoloģijas, kas paredzētas, lai samazinātu iespējamo ceļu satiksmes negadījumu risku. Atkarībā no aprīkojuma līmeņa minamas tādas sistēmas kā frontālās sadursmes brīdinājuma sistēma (FCW), autonomā ekstrēmās bremzēšanas sistēma (AEB), aklās zonas uzraudzības sistēma (BSD), brīdinājuma sistēma par izbraukšanu no joslas (LDA), vadītāja uzmanības uzturēšanas sistēma (DAA), ceļazīmju atpazīšanas asistents (RSA), adaptīvās priekšējās gaismas (AFL) un automātiskā tālo gaismu sistēma (AHB). Jaunā Toyota PROACE VERSO ir ieguvusi augstāko – piecu zvaigžņu ­ novērtējumu Euro NCAP testos, kas komercauto segmentā ir izcils un šobrīd vēl samērā reti piešķirts vērtējums.

PROACE VERSO modeļi tiek piedāvāti ar piecu veidu 1,6 un 2,0 litru jaunākās paaudzes dīzeļdegvielas dzinēju un transmisiju kombinācijām. Ekonomiskākais 1,6 litru 95 Zs (70 kW) dīzelis ir komplektējams ar 5 pārnesumu manuālo vai 6 pārnesumu robotizēto transmisiju, un modeļiem ar Start/Stop sistēmu uzrāda CO2 izmešus kombinētajā ciklā 135-139 g/km. Jaudīgākais 1,6 litru dīzelis sniedz 115 Zs (85 kW) jaudu un tiek komplektēts ar 6 pārnesumu manuālo transmisiju. CO2 izmešu rādītāji šādi aprīkotam auto ar Start/Stop sistēmu – 133-137 g/km. Divu litru turbodīzeļi pieejami divās komplektācijās – 150 Zs (110 kW) ar 6 pārnesumu manuālo transmisiju un CO2 izmešu rādītājiem kombinētajā ciklā 139-143 g/km vai 180 Zs (130 kW) ar 6 pārnesumu automātisko transmisiju un CO2 izmešu rādītājiem kombinētajā ciklā 151-159 g/km ar Start/Stop sistēmu.